Χρήστος Γάκης: Αν ο κ. Μέτιος θέλει το καλό του τόπου και εμείς το κακό είναι μάλλον για γέλια

Ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας με την «Περιφερειακή Σύνθεση» απαντάει στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για την απευθείας ανάθεση μελέτης για το γέφυρα στο Κομψάτο-Ο... Πύργος της Πίζας και η σύνδεση του Ιάσμου με... ποταμόπλοιο

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, όπου απουσίαζε ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας με την «Περιφερειακή Σύνθεση» Χρήστος Γάκης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε στο όνομά του με αφορμή την πεσμένη γέφυρα στον ποταμό Κομψάτο και το γεγονός ότι ο κ. Γάκης, συμμετέχοντας στην αρμόδια επιτροπή, καταψήφισε «την παράνομη απευθείας ανάθεση που ήθελε να κάνει για την μελέτη για τα αίτια πτώσης της γέφυρας», όπως αναφέρει ο κ. Γάκης, ενώ βάλλει κατά του Περιφερειάρχη με την επίκληση -μεταξύ άλλων- του… Πύργου της Πίζας και… ποταμόπλοιων.

Αναλυτικά η απάντηση του Χρήστου Γάκη

Ο κ. Μέτιος σχετικά με την Γέφυρα στον ποταμό Κομψάτο και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, αφήνοντας την πεσμένη γέφυρα μάλλον για «τουριστική ατραξιόν», κάτι σαν τον Πύργο της Πίζας (μόνο που εκείνος γέρνει, δεν έχει πέσει τελείως), προσπάθησε να καλύψει τις ευθύνες του λέγοντας ότι πριν από ένα χρόνο, καταψήφισα σε μια επιτροπή την παράνομη απευθείας ανάθεση που ήθελε να κάνει για την μελέτη για τα αίτια πτώσης της γέφυρας.

Μια παράνομη απευθείας ανάθεση η οποία καταψηφίστηκε ομόφωνα από την αρμόδια επιτροπή. Μια επιτροπή που αποτελείται από Νομικούς και Πρόεδρος της είναι ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αν όλοι εμείς στην επιτροπή θέλαμε το κακό του τόπου και ο κ. Μέτιος που εδώ και δύο χρόνια το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν μια παράνομη απευθείας ανάθεση θέλει το καλό του τόπου, είναι μάλλον για γέλια.

Πάντως αν θέλει δύο χρόνια ο κ. Μέτιος για να κάνει μια απευθείας ανάθεση και μάλιστα παράνομη, μάλλον θα χρειαστεί αιώνες μέχρι να αποκαταστήσει με μόνιμες διαδικασίες την πεσμένη γέφυρα στον Ίασμο. Εκτός και αν ο κ. Μέτιος έχει άλλες αναπτυξιακές ιδέες στο μυαλό του, όπως για παράδειγμα να συνδέσει με ποταμόπλοιο τον Δήμο Ιάσμου με την υπόλοιπη Ροδόπη.

Όλα αυτά πάντως είναι λυπηρά. Όταν διοικείς, αναλαμβάνεις και τις ευθύνες σου και όταν κάνεις λάθη απλά ζητάς συγνώμη από τον κόσμο και προσπαθείς να γίνεις καλύτερος.