Περιφερειακή Σύνθεση: Προτείνει έκτακτη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ζητάει να συνδράμει έμπρακτα και η Περιφέρεια στη θωράκιση των μονάδων υγείας της ΑΜΘ

Με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο αλλά και σε όλες τις παρατάσεις, η «Περιφερειακή Σύνθεση» προτείνει να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας που εδρεύσουν σε μεγάλες πόλεις. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητάει το θέμα να συμπεριληφθεί ως έκτακτο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του οργάνου.

Η επιστολή της Περιφερειακής Σύνθεσης αναφέρει σχετικά:

«Με την παρούσα επιστολή της παράταξής μας, αιτούμαστε να συμπεριληφθεί ως έκτακτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στην 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Δια Περιφοράς) στις 26 Μαρτίου 2020, η έκτακτη χρηματοδότηση των νοσοκομείων που εδρεύουν σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας ΑΜΘ. Σημειώνουμε δε, ότι το ΠΓΝΑ έχει οριστεί ως «νοσοκομείο αναφοράς» και υποδέχεται όλα τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού όπως επίσης αντιμετωπίζει και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στην πρωτόγνωρη υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουμε και με δεδομένη την ανάγκη θωράκισης του εθνικού συστήματος υγείας πρέπει να συνδράμει άμεσα και έμπρακτα τις μονάδες υγείας της Περιφέρειάς μας με κάθε δυνατό μέσο και να σταθεί στο πλευρό του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της προστασίας των συμπολιτών μας».