Ανοιχτή επιστολή Λυμπεράκη σε Αντωνιάδη για την «επόμενη μέρα» της πανδημίας

Κοινή δράστη των περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζητά το μέλος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Να τιμήσουν όλους τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζητά από τον Κώστα Αντωνιάδη το στέλεχος της παράταξης Κατσιμίγα, Δημήτρης Λυμπεράκης.

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας προτείνει τη διεξαγωγή κοινής συνέντευξης Τύπου με σκοπό να «περάσουν» στην κοινωνία της ΠΕ Καβάλας συγκεκριμένα μηνύματα για την «επόμενη μέρα» της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Λυμπεράκη στον Κώστα Αντωνιάδη.

«Αξιότιμε κ. Αντωνιάδη Κωνσταντίνε,
βιώσαμε όλοι μας μία περίοδο η οποία χαρακτηριζόταν από φόβο και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, τη δική μας και των παιδιών μας. Καταφέραμε, επιδεικνύοντας ως λαός μία ζηλευτή ετοιμότητα και πειθαρχία στις υποδείξεις των επιστημόνων υγείας, να βγούμε αλώβητοι (στη συντριπτική πλειοψηφία μας) σωματικά και ψυχικά.

Αναδείχθηκαν ταυτόχρονα και γιγαντώθηκαν μία σειρά φαινομένων- προβλημάτων που σχετίζονται:

  1. Με την οικονομία της χώρας και της ΠΕ Καβάλας, η οποία επλήγη (μετά από την 2μηνη αργία)
  2. Με την απογύμνωση και υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων και της μικρόνοης αντιμετώπισής τους από τους πολιτικούς εποπτεύοντες
  3. Με την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή, τις τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις και την ελλειμματική εν γένει λειτουργία του Ελληνικού Δημόσιου Σχολείου, αποτέλεσμα των πολυετών πειραματισμών πάνω στο «σώμα» του από ανθρώπους που είχαν ελάχιστη σχέση μ’ αυτό.

Η σκοτεινή περίοδος του εγκλεισμού δείχνει να είναι πίσω μας. Οι μέρες που έρχονται  είναι, κατά γενική ομολογία, πολύ δύσκολες. Τούτες τις ώρες λοιπόν οφείλουμε να σταθούμε με ομοψυχία και ομοφωνία όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας δίπλα στους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπούμε.

Με βάση τα προαναφερθέντα προτείνω με δική σας πρωτοβουλία να προβούμε σε μία κοινή συνέντευξη Τύπου με βασικούς άξονες αναφοράς:

  1. Στηρίζουμε την Τοπική Αγορά
  2. Στηρίζουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας
  3. Στηρίζουμε το Δημόσιο Σχολείο και μεριμνούμε για την ομαλή επανέναρξη των μαθημάτων και την υγεία διδασκόντων και διδασκομένων

Γνωρίζοντας την ευαισθησία τη δική σας και των υπολοίπων περιφερειακών συμβούλων ευελπιστώ στη θετική ανταπόκριση όλων

Με εκτίμηση
Λυμπεράκης Δημήτρης, Σύμβουλος ΠΕ Καβάλας