Το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Απ. Παύλου και της 107ης επετείου απελευθέρωσης της Καβάλας

Διαβάστε το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Αντιπεριφέρεια της Καβάλας

Φωταγώγηση οδών και πλατειών, γενικό σημαιοστολισμό των δημόσιων κτηρίων και δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εορτασμών για τον Πολιούχο Απόστολο Παύλο και για την 107η επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 26/6 και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 29 του μηνός.

Η Αντιπεριφέρεια Καβάλας ανακοίνωσε των πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που είναι οι παρακάτω:

– Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες από την 28η έως και την 29η Ιουνίου 2020.

– Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης  Ιουνίου  2020.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

09:30 Έπαρση Σημαίας στα παλιά Δικαστήρια

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

08:00 Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας
19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου με αρτοκλασία και πανηγυρικό λόγο στο προαύλιο του Ιερού Ναού, άνευ λιτανείας.

Δευτέρα 29 Ιουνίου  2020

07:00  Όρθρος και Πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου .
10:15 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από την ΧΧΤΘΜ.
10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αναστάσιος Κοϊμτζίδης, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.
11:15 Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρόεδρο του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.