Κωστής Σιμιτσής: Αδικημένες και ταλαιπωρημένες Δράμα και Ορεστιάδα

Ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια εν δράση» μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην εξαιρέσει τις δυο περιοχές από τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοίού

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να επανεξετάσει την στάση της σε ότι αφορά την απόφαση να μην εξαιρέσει τη Δράμα και την Ορεστιάδα από τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι στις συγκεκριμένες περιοχές δεν παρουσιάζεται έξαρση της πανδημίας, απευθύνει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ και επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε δράση». Ο Κώστης Σιμιτσής κάνει λόγο για νέα δημιουργία θέματος άνισης μεταχείρισης εις βάρος δύο ταλαιπωρημένες περιοχών όπως η Δράμα και η Ορεστιάδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Περιφέρειας σε δράση»

«Και πάλι δημιουργούνται θέματα άνισης μεταχείρισης»

«Χωρίς σοβαρό λόγο και πάλι η κυβέρνηση δημιουργεί θέμα άνισης μεταχείρισης, αυτή τη φορά σε βάρος ενός τμήματος της Ανατολικής Μακεδονίας αλλά σε διαπεριφερειακό επίπεδο. Και μαζί με τη Δράμα αδικούνται και άλλες περιοχές, όπως η Ορεστιάδα, διαχρονικά ταλαιπωρημένες από άλλους λόγους.

Τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα, από τα οποία εξαιρέθηκαν οι Σέρρες, αποτελούν προκρούστεια λύση. Προκαλούν τεράστια προβλήματα στην οικονομία της Δράμας και της Ορεστιάδας χωρίς να δικαιολογούνται από τη χαμηλή επικινδυνότητα των συνθηκών στις συγκεκριμένες περιοχές εξαιτίας της επανεμφάνισης του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τις αποφάσεις της και να γίνει πιο ευέλικτη προστατεύοντας την εύθραυστη οικονομία των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας».