Αντιπεριφέρεια Καβάλας: «Ψάχνεται» για γεωθερμία στο Διοικητήριο

Ερευνητική γεώτρηση για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί το κτήριο να ψύχεται και να θερμαίνεται  με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων

Ξεκίνησαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας οι εργασίες για τη διενέργεια ερευνητικής γεώτρησης γεωθερμίας, ώστε στη συνέχεια να εκπονηθεί μελέτη για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί το κτίριο του Διοικητηρίου να ψύχεται και να θερμαίνεται με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων. Σημειώνεται, δε, ότι στην πολυετή ιστορία του κτιρίου του Διοικητηρίου της Καβάλας πρώτη φορά διερευνάται το ενδεχόμενο η λειτουργία του να βοηθηθεί με ζεστό νερό.

Συγκεκριμένα θα αναζητηθεί θαλάσσιο νερό, σε σταθερή θερμοκρασία και σε βάθος μεγαλύτερο των 100 μέτρων και με τη σύγχρονη τεχνολογία η οποία θα χρησιμοποιηθεί το νερό θα μπορεί να θερμαίνεται ή να ψύχεται, κερδίζοντας μια διαφορά μέχρι και 18 βαθμούς Κελσίου, ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί στη λειτουργία του κτιρίου και συγκεκριμένα στην εξοικονόμηση ενέργειας, όπως π.χ. στα συστήματα θέρμανσης τον χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι.

«Στόχος μας είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου, ώστε να γίνει λιγότερο ενεργοβόρο και να εξοικονομηθούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, προς όφελος των πολιτών μας», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.