Περιφερειακή Σύνθεση προς Χρ. Παπαθεοδώρου: Καμία μάχη δεν είναι ποτέ χαμένη, αν δεν έχει δοθεί μέχρι εσχάτων

Ανακοίνωση – σχολιασμός της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΑΜΘ στις δηλώσεις του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο «πόλεμος» των δηλώσεων και των ανακοινώσεων ανάμεσα στη διοίκηση και την αντιπολίτευση της Περιφέρειας ΑΜΘ, σχετικά με τον ορισμό εκπροσώπων στη ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, καλά κρατεί. Το νέο επεισόδιο στο «σήριαλ» έχει να κάνει με τον σχολιασμό της Περιφερειακής Σύνθεσης των τελευταίων δηλώσεων του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Παπαθεοδώρου. Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού τονίζει ότι επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση προς τον Χριστόδουλο Τοψίδη επισημαίνει ότι περιμένει απ’ αυτόν μεγαλύτερη συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων του.

Ακολουθεί το σχόλιο της Περιφερειακής Σύνθεσης.

«Περιμέναμε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου μεγαλύτερη συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τον θεσμικό του ρόλο»

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με έκπληξη τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κο Χρήστο Παπαθεοδώρου να επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση προς τον επικεφαλής της παράταξης μας Χριστόδουλο Τοψίδη.

Αναγνωρίζουμε στον κο Παπαθεοδώρου την ανάγκη του να υπερασπιστεί τον Περιφερειάρχη, ωστόσο θα περιμέναμε μεγαλύτερη συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τον θεσμικό του ρόλο. Εκτός και αν πήρε το ρόλο αυτό με την «υποχρέωση» να λειτουργεί ως ανάχωμα στους κραδασμούς που απειλούν τον κο Μέτιο και προκύπτουν συνήθως από την απραξία ή τις λανθασμένες κινήσεις του. Παρά ταύτα, η απάντηση στο γιατί λειτουργεί έτσι ο Πρόεδρος, δεν είναι δουλειά της παράταξής μας η οποία λειτουργεί με βασικό γνώμονα την αυτοδιάθεση των Συμβούλων και θεμελιώδη αρχή την ελεύθερη βούληση.

Σε κάθε περίπτωση, και με σεβασμό στο νεαρό της ηλικίας του και τις παρορμήσεις που αυτή μπορεί να τον οδηγεί, του απαντούμε ότι ‘’καμία μάχη δεν είναι ποτέ χαμένη, αν δεν έχει δοθεί μέχρι εσχάτων’’».