«Champions League» αναπτυξιακών ηλικιών ποδοσφαίρου στην ΑΜ-Θ!

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου θα διοργανώνεται κάθε χρόνο τουρνουά, με τη συμμετοχή των 2 πρώτων ομάδων Κ-12 και Κ-14 που θα προκύπτουν από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των ΕΠΣ

Το πρώτο της Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών αποκτά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με τις πέντε Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της ΑΜΘ, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Το τουρνουά θα είναι ετήσιο, θα διοργανώνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και σε αυτό θα συμμετέχουν οι δύο πρώτες ομάδες των ηλικιακών κατηγοριών Κ12 και Κ14,που θα προκύπτουν κάθε χρόνο από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ήδη η Περιφέρεια δέσμευσε πόρους ύψους 70.000 € για τη διοργάνωση του πρώτου τουρνουά.

Είκοσι συνολικά ομάδες, 400 νέοι ποδοσφαιριστές από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα συναντώνται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Περιφέρειας και θα αναμετρώνται μεταξύ τους για τρεις ημέρες σε μια διοργάνωση – γιορτή του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης Aχμέτ Ιμπράμ,η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη για τις πολιτιστικές δράσεις της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου, Παντελής Χατζημαρινάκης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης και ο Αντιπρόεδρος Β΄  Παναγιώτης Τσολάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Ξάνθης  Γιάννης Δαλακούρας, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας Γιώργος Πριονίδης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας  Γιώργος Χατζησαρόγλου.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Μέτιου, του κ. Ιμπράμ και της κυρίας Κοσμίδου με τον υπεύθυνο Αθλητικού Τομέα της ΔΕΕΠ Ροδόπης ΝΔ Κώστα Νικολαΐδη, στον οποίο και ανήκει η αρχική ιδέα για την πραγματοποίηση του τουρνουά.