Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Ζητάει την απαλλαγή των πολιτών της ΠΕ Καβάλας από την καταβολή διοδίων εντός των ορίων της

Αίτημα της παράταξης να εισαχθεί το θέμα στην εκτός ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ και να εγκριθεί σχετικό ψήφισμα-Το παράδειγμα Δήμων της Θράκης που δεν πληρώνουν διόδια

Αίτημα να εισαχθεί το θέμα της απαλλαγή των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας από την καταβολή διοδίων εντός των διοικητικών ορίων της στην εκτός ημερήσια διάταξη της ερχόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να εγκριθεί σχετικό ψήφισμα κατέθεσε η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο προεδρείο του Συμβουλίου.

Παράλληλα, η παράταξη θέτει και το παράδειγμα Δήμων της Θράκης όπου οι δημότες τους δεν πληρώνουν διόδια προκειμένου να κινηθούν εντός του Νομού τους και μεταξύ όμορων Νομών, όπως και των δημοτών του Δήμου Παγγαίου για τα διόδια εντός του Δήμου τους.

Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλούμε όπως εισαχθεί εκτός ημερησίας διάταξης το παρακάτω θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: Απαλλαγή των πολιτών της ΠΕ Καβάλας από την καταβολή διοδίων εντός των διοικητικών ορίων της.

Η οικονομική και ενεργειακή κρίση που έχει πλήξει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας επιδεινώνεται και από την επιβολή διοδίων τελών σε σταθμούς που αναφύονται, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχουν να αντιμετωπίσουν και νέα μετωπικά διόδια που τοποθετήθηκαν στη θέση Άσπρα Χώματα κοντά στον κόμβο του λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄. Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι μόνιμοι κάτοικοι Δήμων της Θράκης, δικαιούνται δωρεάν διέλευση από τα διόδια προκειμένου να κινηθούν εντός του Νομού τους και μεταξύ όμορων Νομών.

Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να προχωρήσει σε έκδοση ψηφίσματος συμπαρατασσόμενο με τις εύλογες αντιδράσεις και τα δικαιολογημένα αιτήματα των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στη ρύθμιση πρέπει να συμπεριληφθούν οι Δημότες όλων των Δήμων της ΠΕ Καβάλας στο πλαίσιο της ισονομίας με τους πολίτες της Θράκης.

Σχέδιο ψηφίσματος

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ συναισθανόμενο τις δύσκολες συνθήκες καθημερινότητας που προκαλούν η ενεργειακή και οικονομική κρίση και κατανοώντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων-πολιτών της ΠΕ Καβάλας ζητά τη μη καταβολή διοδίων τελών σε όλα τα διόδια εντός της ΠΕ Καβάλας των Δημοτών μονίμων κατοίκων Παγγαίου, Καβάλας και Νέστου που καθημερινά μετακινούνται από και προς τους χώρους εργασίας τους, καθώς και από όσους έχουν τις επιχειρηματικές και εργασιακές εγκαταστάσεις τους μέσα στα διοικητικά όρια της ΠΕ Καβάλας.

Το μέτρο που ισχύει για τους δημότες του Δήμου Παγγαίου εντός του Δήμου τους να επεκταθεί σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας καθ’ όσον υπάρχουν δημότες Παγγαίου που κινούνται καθημερινά και προς Καβάλα και προς τον Δήμο Νέστου.