Αντιπεριφέρεια Καβάλας: Τελετή καθιέρωσης της ιερής εικόνας του Αγίου Αποστόλου Παύλου «δια χειρός» Μπάμπη Γαμβρέλη

Η εικόνα θα κοσμεί από εδώ και στο εξής το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, εν είδει θρησκευτικής και παράλληλα εμβληματικής νοηματοδότησης

Η τελετή καθιέρωσης της ιερής εικόνας του Αγίου Αποστόλου Παύλου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου 2022 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο.

Η εξαιρετικής αισθητικής εικόνα (του αγιογράφου Μπάμπη Γαμβρέλη) θα κοσμεί από εδώ και στο εξής το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, έχουσα θρησκευτική και παράλληλα εμβληματική νοηματοδότηση, αφού ο Απόστολος Παύλος είναι ο πολιούχος Άγιος της Καβάλας.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και νυν πρόεδρος της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.» της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Αρχέλαος Γρανάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής, καθώς και το προσωπικό του γραφείου.

Για «ιδιαίτερη πνευματική εργασία» έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος, με δεδομένο πως «ο Απόστολος Παύλος είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας μας, μεταφέροντας για πρώτη φορά τον λόγο του Ευαγγελίου στην Ελλάδα, στη Μακεδονία και πρώτα στην -τότε Νεάπολις- Καβάλα», ενώ συνεχάρη τον κ. Πολίτη για αυτήν την πρωτοβουλία του, ευχόμενος να βρει μιμητές.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη χαρά του που η εικόνα του Αποστόλου Παύλου θα βρίσκεται στο κτίριο, καθώς η Καβάλα είναι η πρώτη «Παυλούπολη», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι θα δίνει επιπλέον δύναμη σε όλους όσοι εργάζονται στο Διοικητήριο.