Χρήστος Μέτιος: Σήμερα τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του μεγάλου αυτού Πατέρα της Εκκλησίας μας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ βρέθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στη Νέα Καρβάλη όπου συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιανουαρίου 2023 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας, το όνομα του οποίου ταυτίζεται άρρηκτα με την ιστορία της περιοχής και των κατοίκων της Καππαδοκίας και της Μικράς Ασίας.

«Με χαρά, αλλά και κατάνυξη επισκέφθηκα τη Νέα Καρβάλη για να τιμήσω, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας και όλους τους κατοίκους, τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του μεγάλου αυτού Πατέρα της Εκκλησίας μας που συνδέεται τόσο στενά με την ιστορία της περιοχής. Με αυτήν την αφορμή επισκέφθηκα και το Εθνολογικό Μουσείο των Ελλήνων της Καππαδοκίας στη Νέα Καρβάλη το οποίο διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή. Χρόνια πολλά σε όλους, ιδιαίτερα στους αυριανούς εορτάζοντες, με υγεία και κάθε καλό», το μήνυμα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ.