Συνάντηση Μέτιου-Παπακοσμά και το εγχειρίδιο με το διοικητικό ιστορικό αποτύπωμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τον ερευνητή ιστορίας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού-Τι συζήτησαν οι δύο άντρες

Μυνάντηση με τον ερευνητή ιστορίας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Κώστα Παπακοσμά είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Παπακοσμάς παρέδωσε στον Περιφερειάρχη ένα εγχειρίδιο με το διοικητικό ιστορικό αποτύπωμα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον τελευταίο αιώνα, με όλη την εξέλιξη των θεσμών της Διοίκησης και τα πρόσωπα που τους υπηρέτησαν.

«Ο οδηγός αυτός είναι πολύτιμος για τους μελετητές της ιστορίας, αλλά και για κάθε πολίτη. Για αυτόν τον λόγο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειάς μας ώστε να είναι διαθέσιμος σε όλους, ιδιαίτερα στους νέους. Με την ευκαιρία αυτή συζητήσαμε επίσης γενικότερα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας», ανέφερε ο κ. Μέτιος.

«Ο κ. Παπακοσμάς άλλωστε έχει υπηρετήσει διαχρονικά σε όλους τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης και η εμπειρία του είναι σημαντική. Ιδιαίτερα συζητήσαμε για ζητήματα ανάδειξης και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που διαθέτουμε ως Περιφέρεια στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού και το πώς μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την οικονομική ανάπτυξη. Ζήτησα λοιπόν από τον κ. Παπακοσμά να συμβάλει με την εμπειρία του στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή και χαίρομαι ιδιαίτερα που το αποδέχθηκε. Συμφωνήσαμε άλλωστε ότι η σύνθεση δυνάμεων και η συνεργασία όλου του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας είναι απαραίτητες για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.