Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ: Εγκρίθηκαν οι παρεμβάσεις στο αλιευτικό καταφύγιο του πρώην Δήμου Ορφανού ύψους 74.000 ευρώ

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν κατόπιν πρότασης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη-Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στερεομεταφοράς και των προσχώσεων στην είσοδο του λιμανιού

Εγκρίθηκε κατά την μαραθώνια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη για το έργο της αποκατάστασης βαθών του αλιευτικού καταφυγίου του πρώην Δήμου Ορφανού, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στερεομεταφοράς και των προσχώσεων (μεταφορά άμμου από τα ρεύματα και τα κύμματα) που παρατηρήθηκε στην είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου και να εξασφαλιστεί η ομαλή είσοδος και έξοδος από το λιμάνι.

Οι εργασίες προβλέπονται να γίνουν δια βυθοκόρησης, με πλευστό τρόπο και χωρίς χερσαίες ή θαλάσσιες μεταφορές, ενώ το αμμώδες υλικό που θα μετακινηθεί κατά τη διάρκειά τους υπολογίζεται στα 25.000 κυβικά μέτρα.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για έργα ουσίας και ενέργειες προώθησης της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης», αναφέρει ο κ. Πολίτης στο μήνυμά του.