Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Καβάλα

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χρήστου Γάκη

Σειρά εκδηλώσεων από 23 έως 26 Μαΐου, σε διάφορα σημεία της Καβάλας, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, αλλά και τη συμμετοχή πολλών φορέων, διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Με αφορμή αυτές τις εκδηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜΘ Χρήστος Γάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Στις μέρες μας η προστασία του περιβάλλοντος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Με αφορμή την ημέρα αυτή η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων από 23 έως 26 Μαΐου, σε διάφορα σημεία της πόλης, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, αλλά και τη συμμετοχή πολλών φορέων όπως, ο Δήμος Καβάλας, το ΙΝ.ΑΛ.Ε., ο ΟΦΥΠΕΚΑ (Μ.Δ. Εθνικών Πάρκων, Νέστου, Βιστωνίδας και Ροδόπης), η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων αλλά και συλλόγων (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Ν. Καβάλας).

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η καλλιέργεια του σεβασμού προς το περιβάλλον και η ενημέρωσή ιδίως των μαθητών, για τα  θέματα της ρύπανσης, μέσα από στοχευμένα παιχνίδια και παιδαγωγικά εργαλεία.

Πρόθεση της Περιφέρειας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των πολιτών της περιοχής μας στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, να λάβει μόνιμο χαρακτήρα, μέσα από διάφορες δράσεις, ώστε η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει στάση ζωής.

Κλείνοντας αναφέρω πως ήδη η Περιφέρεια έχει ήδη συμπεριλάβει στο νέο ΕΣΠΑ ειδική ενότητα με θέμα την κλιματική αλλαγή, αποσκοπώντας στην χρηματοδότηση έργων και υποδομών που θα προστατεύουν το περιβάλλον».