Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Έξτρα χρηματοδότηση για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου

Συνεχίζονται οι ασφαλτικές εργασίες στο εθνικό, επαρχιακό και ορεινό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία και για νέο έργο για το ορεινό οδικό δίκτυο

Κατόπιν αιτήματος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Αντιπεριφερειάρχη, Αλέξη Πολίτη για αύξηση του οικονομικού αντικειμένου των εν εξελίξει εργολαβιών συντήρησης οδοστρωμάτων, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η αύξηση των πιστώσεων κατά 111.700,00 ευρώ για το έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου Νομού Καβάλας, κατά 111.387,00 ευρώ για το έργο ασφαλτικών εργασιών του εθνικού οδικού δικτύου Νομού Καβάλας και κατά 127.611,10 ευρώ για το έργο συντήρησης του οδικού δικτύου στη νήσο Θάσο.

Η αύξηση των πιστώσεων έρχεται σε συνέχεια των εκτενών εργασιών ασφαλτόστρωσης που διενεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε όλο τον Νομό Καβάλας και θα βοηθήσει στη βελτίωση ακόμη περισσότερων σημείων του οδικού δικτύου Νομού Καβάλας, εξασφαλίζοντας την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία (3η επαναδημοπράτηση) για το έργο «Εργασίες συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου Νομού Καβάλας» προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ.

Το έργο που αφορά σε εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος και στη βελτίωση στοιχείων ασφαλείας σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού δικτύου του ορεινού όγκου του Νομού Καβάλας, θα βοηθήσει στη βελτίωση της επιφάνειας των οδοστρωμάτων και της φθοράς του λόγω της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από τα λατομεία της περιοχής και θα ωφελήσει τους δημότες, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες των ορεινών χωριών του Νομού, όπως ενδεικτικά του Κεχρόκαμπου, του Μακρυχωρίου, του Σκοπού, του Στενωπού, του Αγίου Κοσμά, του Διπόταμου κ.α.

«Συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του οδικού μας δικτύου για την ασφαλή και την άνετη κίνηση των κατοίκων και των πιο απομακρυσμένων περιοχών», αναφέρει ο κ. Πολίτης στο μήνυμά του.