Περιφερειακή Σύνθεση: Από την πόλη της Καβάλας άνοιξε ο κύκλος των προεκλογικών συγκεντρώσεων [φωτογραφίες]

Το πρόγραμμα της παράταξης με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χριστόδουλο Τοψίδη και οι υποψήφιες και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Καβάλα και στη Θάσο

Από την πόλη της Καβάλας άνοιξε ο κύκλος των προεκλογικών συγκεντρώσεων για την Περιφερειακή Σύνθεση, την παράταξη της οποίας ηγείται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 έστειλε μήνυμα νίκης από την Καβάλα στη συγκέντρωση που τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες πολίτες, διατρανώνοντας την επιθυμία τους για αλλαγή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, «η οποία υποφέρει», όπως είπε στην ομιλία του ο κ. Τοψίδης καταδικάζοντας απερίφραστα την κωλυσιεργία της απερχόμενης διοίκησης.

Όπως δήλωσε, αυτή η κωλυσιεργία, άλλωστε καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις των δεικτών ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, με τον κ. Τοψίδη να υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι η Περιφέρεια μας βρίσκεται στην τελευταία δεκάδα ανάπτυξης στις 234 Περιφέρειες της Ευρώπης» όπως και ότι «δεν είναι αποδεκτό ότι ένας στους τέσσερις κατοίκους της Περιφέρειας κινδυνεύει να ζήσει κάτω από το όριο της φτώχειας».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Τοψίδης εξήγησε ότι η αναστροφή της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΠΑΜ-Θ, έρχεται μέσα από το πρόγραμμα της Περιφερειακής Σύνθεσης που βασίζεται στους άξονες «Κοινωνία, Οικονομία, Τεχνολογία, Περιβάλλον» και αποτελεί μία οργανωμένη καταγραφή των δεδομένων που σκιαγραφούν το προφίλ της Περιφέρειας μας ενώ περιλαμβάνει «μηχανισμούς εξεύρεσης λύσεων και συστήματα δημιουργίας και αξιοποίησης ευκαιριών».

Αναφερόμενος στα ζητήματα των ΠΕ Καβάλας και Θάσου ειδικότερα, ο κ. Τοψίδης καταδίκασε το γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση της ΠΑΜ-Θ δεν έχει ενεργήσει ώστε τα δύο λιμάνια της Καβάλας να αξιοποιήσουν στο 100% τις δυνατότητες τους, το λιμάνι της Κεραμωτής δεν προωθείται προς ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί μεγάλη κίνηση, η γέφυρα του Νοσοκομείου παραμένει πεσμένη εδώ και πέντε χρόνια, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόοδος ή πρόβλεψη για έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

Τόνισε επίσης ότι σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, τόσο η ΠΕ Καβάλας όσο και η ΠΕ Θάσου υστερούν με ευθύνη της διοίκησης, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις προόδου. Στην μεν ΠΕ Καβάλας το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» χάνει συνεχώς πτήσεις ενώ στην ΠΕ Θάσου, που αποτελεί και σημείο αναφοράς για τον Τουρισμό της ΠΑΜ-Θ συνολικά δεν γίνονται έργα υποδομής, αλλά ούτε και ολοκληρώνονται όσα είχαν ξεκινήσει ακόμη από το 2019.

Παρά την άσχημη εικόνα και κατάσταση που έχει δημιουργήσει η απερχόμενη διοίκηση, ο κ. Τοψίδης κατέθεσε την δέσμευσή του ότι με σκληρή δουλειά και οργανωμένο προγραμματισμό, θα αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα όλων μόλις η Περιφερειακή Σύνθεση λάβει την εντολή διοίκησης από τους πολίτες στις 8 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Θάσου και Καβάλας.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες

Περιφερειακή Ενότητα Θάσου

  1. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
  2. ΠΑΝΤΑΖΟΓΛΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΕΦΗ)-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  3. ΠΕΤΣΙΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

  1. ΑΛΕΠΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  2. ΑΡΑΠΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  3. ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  4. ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΙΑΤΡΟΣ
  5. ΔΑΛΚΙΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
  6. ΕΡΓΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
  7. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  8. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, τ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
  9. ΚΑΧΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΛΗ)-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  10. ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  11. ΚΟΚΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ)-ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
  12. ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  13. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ
  14. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΑΓΡΟΤΗΣ
  15. ΛΥΧΟΥΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ
  16. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ, τ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
  17. ΜΑΡΜΑΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
  18. ΠΕΤΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  19. ΠΡΑΒΙΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ)-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
  20. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  21. ΤΣΑΤΑΛΜΠΑΣΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  22. ΤΣΙΓΚΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  23. ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ (ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ)