ΠΕ Καβάλας Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τους σεισμούς

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες και τις προβλεπόμενες ενέργειες του κάθε φορέα σύμφωνα ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων

Συγκλήθηκε και συνεδρίασε τη Δευτέρα 23-10-2023 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέμα: « Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Διοικητής ΠΥ Ν. Καβάλας  Αντιπύραρχος Κυριάκος Μανδρανής, ο Προϊστάμενος της Δνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ Χουβαρδάς Κων/νος, o Γενικός Διευθυντής του ΟΑΣΠ Δρ Βασίλειος Μώκος, ο εκπρόσωπος της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Α.Μ. & Θράκης Π/γος Φουρουντζής Ευδόκιμος,  ο Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θάσου Πυρήνας Ευστράτιος, Υπηρεσιακοί παράγοντες Δήμων Παγγαίου, Νέστου και Καβάλας, ο Προϊστάμενος του τμ. Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού, Τμήματος Πληροφορικής και του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι Υπηρεσιών που αποτελούν τακτικά μέλη του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας και φορείς της ΠΕ Καβάλας και ΠΕ Θάσου που προσκλήθηκαν.

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε μία αναλυτική παρουσίαση από τον ΟΑΣΠ σε θέματα που αφορούν την αντισεισμική προστασία και τον προσεισμικό έλεγχο. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν τα μέλη και οι μετέχοντες στη συνεδρίαση και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες και τις προβλεπόμενες ενέργειες του κάθε φορέα σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια και τα σχέδια εκτάκτων αναγκών, ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός και η διαλειτουργικότητα για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.