Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ένωση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ

Τέθηκαν στον Θόδωρο Μαρκόπουλο η συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου με την Αντιπεριφέρεια Καβάλας σε θέματα υγείας και τα κενά προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων αντίστοιχα

Συνάντηση με τους Γιατρούς του Κόσμου είχε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος με θέμα συζήτησης τη συνεργασία τους με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για θέματα δημόσιας υγείας. Τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η ενίσχυση από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ προς τους Γιατρούς του Κόσμου, με σκοπό την αγορά εμβολίων, για τα παιδιά των «εργατών γης» και των Ρομά που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αλλά και για τη διοργάνωση της «Εβδομάδας Υγείας».

Συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση η επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Γιατρών του Κόσμου, Άννα Γιοβανιού δήλωσε ότι «είχαμε μια ουσιαστική συνεργασία με τον κ. Μαρκόπουλο προκειμένου να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ την αγορά εμβολίων, για τον εμβολιασμό των παιδιών εργατών γης και Ρομά στην περιοχή του Νέστου. Επίσης συζητήσαμε τη συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την διοργάνωση της “Εβδομάδας Υγείας”. Διαβεβαιώσαμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι θα είμαστε στο πλευρό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπως και ο κ. Μαρκόπουλος ήταν πάντα στο πλευρό μας και στήριζε εμπράκτως τις προσπάθειές μας».

Επίσης, ο κ. Μαρκόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, Άγγελο Παπαθεμελή, με τον οποίο υπήρχε συζήτηση για τα κενά προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων. Ο κ. Μαρκόπουλος υποσχέθηκε ότι η Διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, για να ενισχυθεί η δημόσια ασφάλεια. Για την καλή συνεργασία ο κ. Παπαθεμελής δώρισε στον κ. Μαρκόπουλο μια τιμητική πλακέτα.