Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜ-Θ: Πότε θα τελειώσει το έργο του κυκλικού κόμβου στις Μαριές;

Επερώτηση της παράταξης στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά την διάλυση της σύμβασης από τον εργολάβο εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές

Επερώτηση στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ με θέμα την αποπεράτωση του κυκλικού κόμβου στο λάκκο των Μαριών Θάσου. Στην επερώτηση αυτή τονίζεται ότι ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο, που θα συνέδεε τις Μαριές με τα Λιμενάρια (παρακάμπτοντας τον παραλιακό δρόμο) διέλυσε τη σύμβαση εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές και ερωτάται η διοίκηση εάν προτίθεται να δημοπρατήσει εκ νέου το έργο και πότε μπορούν να αναμένουν οι κάτοικοι της Θάσου την αποπεράτωση του;

Συγκεκριμένα η επερώτηση αναφέρει:

«Είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε στο θέμα της αποπεράτωσης του κυκλικού κόμβου στις Μαριές της Θάσου, αφού έχουν περάσει 11 μήνες και ούτε με την προηγούμενη διοίκηση, ούτε με τη νέα από τις 25/5/2023, από όταν δηλαδή συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Φυσικά ο λαός της περιοχής γνωρίζει πως τα σημαντικά έργα υποδομής που αφορούν την ποιότητα της ζωής του, ειδικά όταν αυτά κρίνονται «κοστοβόρα» και δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη στους κατασκευαστικούς ομίλους, δεν αποτελούν προτεραιότητα και της σημερινής διοίκησης.

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε τη δέσμευσή σας από τις 6/3/2024, ως διοίκηση πλέον, για την αποπεράτωση του έργου.

Παρόλα αυτά οι εργασίες για το υπό κατασκευή έργο του κυκλικού κόμβου – γέφυρας πάνω από το λάκκο των Μαριών παραμένουν στάσιμες. Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο διέλυσε τη σύμβαση εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές. Το έργο προορίζεται να συνδέσει τα Λιμενάρια με τις Μαριές παρακάμπτοντας τον παραλιακό δρόμο.

Η σημερινή κατάσταση, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με την κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης, στερεί από το νησί μια ουσιαστική λύση για την αποσυμφόρηση της οδικής κίνησης στο βασικό οδικό άξονα, που αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως πολλαπλά προβλήματα στην  ασφαλτόστρωση, την οδοσήμανση, κλπ με σοβαρές συνέπειες στην ασφάλεια.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:
– Αν προτίθεται να δημοπρατήσει εκ νέου το έργο;
– Πότε μπορούν να αναμένουν οι κάτοικοι της Θάσου την αποπεράτωση του έργου»;