Σιμιτσής-Γρανάς απαντούν στον Δ. Λυμπεράκη για την ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ας σταματήσει τις διαστρεβλώσεις που τον βολεύουν

«Για τον κ. Λυμπεράκη δεν υπάρχει μέλλον»: Οι δύο πρόεδροι της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ απαντούν στον περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας με αφορμή την επερώτησή του προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Απάντηση στον περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Δημήτρη Λυμπεράκη δίνουν ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2020-2022 και τέως αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης 2023, Αρχέλαος Γρανάς και ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2023 και πρώην αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης 9/2019-12/2022, Κωνσταντίνος Σιμιτσής, σχετικά με την επερώτησή του προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ [διαβάστε εδώ την επερώτηση του Δημήτρη Λυμπεράκη].

Η κοινή ανακοίνωση Σιμιτσή-Γρανά

Για τον κ. Λυμπεράκη δεν υπάρχει μέλλον, μόνο το παρελθόν τον ενδιαφέρει και φροντίζει να το επαναφέρει στη μνήμη μας με τις διαστρεβλώσεις που τον βολεύουν. Τόσο πολύ τον ενόχλησε η προσπάθεια να φέρουμε την κανονικότητα και την ευημερία στον τόπο μας με τη σωστή λειτουργία των αναπτυξιακών εργαλείων της Περιφέρειας.

Αν τον ένοιαζε πραγματικά η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ, θα συμφωνούσε στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 50.000 ευρώ, πρότασή μας που καταψήφισε η παράταξή του. Την προτιμούσε όμως στα όρια της κατάρρευσης, με εξαντλημένο το αρχικό της κεφάλαιο, για να ασκεί ανέξοδη κριτική.

Τώρα κάνει πως ξεχνά ότι καταφέραμε να εξυγιάνουμε την επιχείρηση. Ότι δεν είχε ισολογισμούς μετά το 2014 και τώρα έχει. Ότι χρωστούσε στον ΕΦΚΑ, στη ΔΟΥ και στη ΔΕΗ ένα σωρό λεφτά από πρόστιμα και απλήρωτες οφειλές και τώρα έχει εξοφλήσει σχεδόν τα πάντα. Ότι είχε απλήρωτους τους εργαζόμενους για πέντε ολόκληρα χρόνια και τώρα τους έχει αποκαταστήσει μέχρι τις 31.12.2023 και ότι ο επενδυτής βολόδερνε αβοήθητος εν μέσω της κρατικής γραφειοκρατίας. Αλλά εκείνη την εποχή η παράταξή του ως κυβέρνηση έσωζε τον τόπο με τα γνωστά αποτελέσματα…

Εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε πως η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ μπορεί να έχει έναν διακριτό ρόλο μέσα στην Περιφέρεια. Αν η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θεωρεί πως είναι πιο συμφέρον και αποδοτικό να συγχωνευθεί με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, θα πρέπει να πείσει γι’ αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους Δημάρχους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, διασφαλίζοντας το προσωπικό της επιχείρησης και τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά και επιδεικνύοντας ανάλογη στάση απέναντι σε άλλες επιχειρήσεις που ανήκουν στην Περιφέρειά μας.

Ας παλέψει γι’ αυτά ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας και ας αφήσει τους άστοχους υπαινιγμούς για το παρελθόν.