ΒΦΛ: Συνάντηση απολυμένων με τη νέα υπουργό Εργασίας στη Θεσσαλονίκη

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δράσει άμεσα έτσι ώστε να σταματήσει η αυθαιρεσία της εργοδοσίας

Συνάντηση με την νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είχαν το πρωί της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2016 εκπρόσωποι των απολυμένων των Λιπασμάτων και ο πρόεδρος των πρώην, πλέον, εργαζομένων στην Βιομηχανία Νίκος Βογιατζίδης, στο πλαίσιο των επαφών με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να δοθεί λύση στο μεγαλύτερο μαζικό εργασιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η κοινωνία της Καβάλας.

Όπως δήλωσε ο κ. Βογιατζίδης, η υπουργός ήταν γνώστης της κατάστασης, καθώς συμμετείχε το καλοκαίρι και στις τριμερείς συσκέψεις που έγιναν στο υπουργείο Εργασίας ως συνεργάτης του κ. Κατρούγκαλου, πριν γίνει υπουργός η ίδια. «Η κ. Αχτσιόγλου γνώριζε και το δικό μας πρόβλημα, αλλά και την συμπεριφορά της εταιρίας από πρώτο χέρι. Η ίδια μάς διεμήνυσε ότι από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, θα αναληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες, προκειμένου να δράσει αναλόγως, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του, προκειμένου να σταματήσει η αυθαιρεσία από την πλευρά της εταιρίας», δηλώνει ο κ. Βογιατζίδης.

Παράλληλα, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες και πριν τις γιορτές, θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες, προκειμένου να δοθεί λύση. Πάντως, οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν μόνο τις κυβερνητικές υποσχέσεις, καθώς στις 13 Δεκεμβρίου ξεκινάνε και οι δικαστικές μάχες για να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που έχει γίνει με εμάς κι αν περάσει αυτό που κάνει ο κ. Λαυρεντιάδης, είναι σαν να ανοίγει την εργασιακή Κερκόπορτα και να δίνει το σύνθημα για το πώς θα πρέπει να δρουν οι επιχειρηματίες από εδώ και στο εξής», σχολιάζει ο κ. Βογιατζίδης, ενώ εκφράζει την συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα υπουργεία θα δράσουν προς την κατεύθυνση «της ανάδειξης της αυθαιρεσίας της εταιρίας», όπως λέει, προσθέτοντας ότι «στο τέλος όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας».