Διπλωματικό «επεισόδιο» με αφορμή τη συμμετοχή της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης;

Ο Γιώργος Τσακίρης ρωτά την Αναστασία Ιωσηφίδου εάν ισχύει ότι δεν αντέδρασε κανείς στη γειτνίαση με το... «ψευδοκράτος»

Μία ανάρτηση ενός ιστότοπου που ασχολείται κυρίως με θέματα διπλωματικού ενδιαφέροντος (viadiplomacy.gr) κίνησε το ενδιαφέρον του πολιτευτή και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργου Τσακίρη. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην πρόσφατη συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ 2017 της Κωνσταντινούπολης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε το «ψευδοκράτος» της Βόρειας Κύπρου και μάλιστα σε… διπλανό περίπτερο με αυτό της αποστολής της Καβάλας, δίχως να υπάρξει καμία αντίδραση ή διαμαρτυρία από ελληνικής πλευράς.

Ο κ. Τσακίρης κοινοποίησε το ρεπορτάζ του Via Diplomacy σημειώνοντας το σχόλιό του: «Αν κι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (όπως η Δημωφέλεια), δεν αποτελεί παράγοντα… αναγνώρισης ενός ψευδοκράτους, εν τούτοις τα ερωτήματα πρέπει να τεθούν: Ισχύει το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας; Έχει υπάρξει απάντηση από πλευράς Δήμου ή Δημωφέλειας»;

Σε δήλωσή του στο KAVALA POST, ο κ. Τσακίρης σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί το δημοσίευμα ούτε και τους «προβληματισμούς» που διατυπώνονται σε αυτό, αλλά ρωτάει εάν ισχύει. «Αναγνωρίζεται η πολύ σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, απλά θα πρέπει να προσέχουμε και ζητήματα αυτού του είδους, εάν φυσικά ισχύει, όπως είπα, το δημοσίευμα».

Η ανάρτηση Τσακίρη στο facebook «άναψε» για τα καλά τον διαδικτυακό διάλογο. Μεταξύ των όσων σχολιάσαν την ανάρτησή του και ο τ. νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η Νομαρχία Καβάλας ήταν ο πρώτος φορέας από την χώρα που συμμετείχε στην έκθεση αυτή το 2000. Πάντα αφού λαμβάναμε την έγκριση της Περιφέρειας ή του Υπ. Εξ. Την πρώτη φορά υπήρξαν λάθος κινήσεις από Επιμελητήριο και τον Δήμο Καβάλας (Γραφείο Δήμου και Επιμελ. στην Πόλη με αναρτημένη την Ελληνική σημαία κ.λ.π.). Με είχε καλέσει ο αείμνηστος τότε Περιφερειάρχης Σταύρος Καμπέλης για να ενημερωθεί τι συνέβη. Κάποιες δύο χρονιές μας προτάθηκε να μην συμμετάσχουμε. Βέβαια οι ενέργειες της Τ.Α. δεν πρέπει να ταυτίζονται με τις αντίστοιχες κρατικές. Άλλως δεν θα έπρεπε να πηγαίνουμε ποτέ γιατί συμμετέχει το ψευδοκράτος. Κάποιες κινήσεις όμως θα πρέπει να προβλέπονται».