Η Α. Ιωσηφίδου απαντά στο δημοσίευμα του Via Diplomacy: Αν δεν ήμασταν εμείς, στην ΕΜΜΙΤ δεν θα υπήρχε Ελλάδα!

Δηλώσεις της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία για τη «γειτνίαση» με το περίπτερο του «ψευδοκράτους» της Βόρειας Κύπρου στην ΕΜΜΙΤ 2017 της Κωνσταντινούπολης

Ένα μίνι διαδικτυακό «διπλωματικό επεισόδιο» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2017 όταν ο πολιτευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Τσακίρης κοινοποίησε ένα δημοσίευμα του ιστότοπου viadeplomacy.gr (δείτε εδώ), σύμφωνα με το οποίο η αποστολή της Καβάλας στην πρόσφατη τουριστική έκθεση ΕΜΜΙΤ της Κωνσταντινούπολης δεν αντέδρασε στο γεγονός ότι το περίπτερό της ήταν δίπλα σε αυτό του «ψευδοκράτους» της Βόρειας Κύπρου.

Η ανάρτηση Τσακίρη, μέσα σε λίγες ώρες, συγκέντρωσε πλήθος σχολίων τόσο από πολίτες όσο και από αιρετούς (πρώην και νυν) της Καβάλας, με τις απόψεις για το τι έπρεπε τελικά να κάνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και δη, η πρόεδρός της Αναστασία Ιωσηφίδου, να διίστανται.

Με το θέμα ασχολήθηκε και η Καθημερινή Εφημερίδα Νέα Εγνατία η οποία στο φύλλο της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2017 φιλοξενεί δηλώσεις της κ. Ιωσηφίδου.

«Θα έπρεπε να δώσω όλο τον προϋπολογισμό της Τουριστικής Επιτροπής για να πληρώσω τον χώρο!»

«Εγώ τι φταίω για αυτό; Αυτά είναι από την έκθεση ΕΜΜΙΤ, το πού θα μπει ο καθένας και τι θα κάνει και πού θα έχει το περίπτερό του. Σε εκείνον τον κεντρικό χώρο που ήταν μεγάλος, πέρυσι και πρόπερσι και επί χρόνια ήταν οι ελληνικές αποστολές. Ο χώρος αυτός ήταν κρατημένος μέχρι τελευταία στιγμή για τις αποστολές από όλο τον Νομό Καβάλας και άλλες αποστολές από όλη την Ελλάδα, οι οποίες όλες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους πλην εμού, του δήμου Καβάλας. Φυσικά εμείς δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε όλο αυτόν τον μεγάλο χώρο, θα έπρεπε να δώσω όλο τον προϋπολογισμό της Τουριστικής Επιτροπής για να πληρώσω τον χώρο! Αυτός ο χώρος ήταν παραδοσιακά των ελληνικών αποστολών, γιατί πηγαίναμε όλοι μαζί, η ΕΜΜΙΤ είναι η πιο ακριβή Τουριστική Έκθεση που υπάρχει! Από τη στιγμή που είχε ακυρώσεις η ΕΜΜΙΤ, τον χώρο αυτόν τον έδωσε στην Βόρεια Κύπρο, κάτι το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με εμάς»

«Αν δεν ήμασταν εμείς, δεν θα υπήρχε Ελλάδα»!

«Σε όλες τις Εκθέσεις πάει η Βόρεια Κύπρος! Απαγορεύει νομίζεις κανείς να συμμετέχει; Ας είχαν τα κότσια όλες οι ελληνικές αποστολές, να πάμε να πιάσουμε το περίπτερο! Δεν φτάνει που πήγα εγώ και υπήρχε μία ελληνική αποστολή και όλοι οι άλλοι την έκαναν με… ελαφρά πηδηματάκια και ήμασταν η μοναδική τολμηρή αποστολή που πήγε. Αν δεν ήμασταν εμείς, δεν θα υπήρχε Ελλάδα!»

«Και τα Σκόπια ήρθαν ως Μακεδονία; Τι έπρεπε να κάνω; Διπλωματικό επεισόδιο»;

«Μόλις επέστρεψα από την έκθεση της Ρουμανίας και ούτε τα γνωρίζω αυτά τα δημοσιεύματα. Και τα Σκόπια ήτανε ως Μακεδονία, να κάναμε και εκεί διπλωματικό επεισόδιο; Όταν ερχόντουσαν οι αποστολές, ήρθαν και με βρήκανε κιόλας τα Σκόπια. Στην αρχή μου λένε: “Μακεδονία” και τους λέω: “όχι Μακεδονία, εμείς είμαστε Μακεδονία”, και μου λένε “ναι συγγνώμη Σκόπια”, και μου το γύρισαν! Τι θα ‘πρεπε δηλαδή να κάνω διπλωματικό επεισόδιο; Και οι Τούρκοι, όταν πηγαίνανε στο περίπτερο τους, δεν τολμούσαν να πουν Μακεδονία, εμάς λέγανε Μακεδονία»!