Γραπτή δήλωση Ιωσηφίδου για τα περί γειτνίασης με το «ψευδοκράτος» στην ΕΜΜΙΤ

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ζητά ανάκληση των ψευδών δημοσιευμάτων και επιφυλάσσεται για τα νόμιμα

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή τα όσα γράφτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (δείτε εδώ και εδώ) για την καβαλιώτικη αποστολή στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης.

«Με την επιστροφή μου από την διεθνή έκθεση ΤΤR του Βουκουρεστίου ενημερώθηκα από δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης για δημοσιεύματα των  διαδικτυακών  μέσων kavalapress.gr  και viadiplomacy.gr που ανήκουν στον όμιλο Hellas Press Media Network τα οποία φέρουν τίτλο «Όταν η Καβάλα αποδέχεται σιωπηρά το ψευδοκράτος στην ΕΜΜΙΤ 2017» . Επί των δημοσιευμάτων αυτών έχω να δηλώσω τα παρακάτω:

Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή την τουριστική προβολή του Δήμου Καβάλας και ιδιαίτερα μετά την συμμετοχή της Καβάλας στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης , παρατηρείται μια πρωτοφανής επίθεση από εκ πρώτης όψεως  διαφορετικά κέντρα,  με στόχο τόσο την πολιτική της δημοτικής αρχής στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου μας όσο και εμού προσωπικώς. Μετά λοιπόν τις δηλώσεις Αμοιρίδη , τα δελτία τύπου της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου (στα οποία από καιρού έχω πάψει να απαντώ, καθώς στερούνται πλέον αξιοπιστίας και σοβαρότητος) σειρά πήραν οι εν λόγω αναρτήσεις. Αναδημοσιεύοντας  δημοσίευμα της εφημερίδας «7η Ημέρα» που  εκδίδεται από εκδότη της πόλης μας, ο οποίος σημειωτέον έχει οικονομικές εκκρεμότητες με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τις οποίες έχει κληθεί επανηλλειμένως από την διοίκηση μας να τακτοποιήσει, παραπλανούν το αναγνωστικό τους κοινό ότι δίπλα στο περίπτερο της Καβάλας στην έκθεση της Κων/λης, οι διοργανωτές παρεχώρησαν περίπτερο στον τουριστικό οργανισμό της κατεχόμενης Κύπρου, η δε στάση της αποστολής της Καβάλας και εμού προσωπικώς έχει ως αποτέλεσμα το ψευδοκράτος να αξιοποιήσει προς όφελος του τη συμμετοχή του σε μια διεθνή τουριστική έκθεση!!! Μάλιστα αναφέρεται ότι  το ψευδοκράτος  κυκλοφορεί υλικό και φωτογραφίες (;;;) οι οποίες αποδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία και οι τοπικές αρχές ή επίσημοι φορείς αποδέχονται σιωπηρά τις τούρκικες πρακτικές ως τετελεσμένα. Τα παραπάνω δημοσιεύματα είναι παντελώς ψευδή και ανακριβή καθώς:

Α) Η συμμετοχή του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου δεν βρισκόταν δίπλα στο περίπτερο της Καβάλας αλλά σε απόσταση τουλάχιστον 150-200 μέτρων από εμάς, στο σημείο που υπήρχαν τα περίπτερα τούρκικων δήμων όπως η Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη κλπ. Επιπλέον κανένα μέλος της αποστολής μας δεν επισκέφθηκε το περίπτερο αυτό και ως εκ τούτου βέβαια καμία φωτογραφία,  ή οτιδήποτε άλλο δεν υπάρχει που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο

Β) Το ψευδοκράτος συμμετέχει συνεχώς στην τουριστική έκθεση ΕΜΜΙΤ και έτσι δεν είναι η πρώτη φορά , όπως άλλωστε αποδεικνύει και ο κατάλογος των εκθετών του 2016 όπου το ψευδοκράτος μετείχε στο ίδιο Hall (2) με τις αποστολές των ελληνικών πόλεων και φορέων,  στην θέση Β228

Γ) Επιπλέον το ψευδοκράτος μετέχει σε πλήθος άλλων τουριστικών εκθέσεων όπως π.χ, στην έκθεση Vakantiebeurs της Ουτρέχτης στην οποία η Καβάλα συμμετείχε όπως δείχνει ο κατάλογος εκθετών 2017 στο περίπτερο του ΕΟΤ στο Hall 7 stand A010,   ενώ το ψευδοκράτος με το όνομα North Cyprus  στο Hall 8  stand D044. Στην ίδια βέβαια έκθεση συμμετείχε  η Κύπρος στο Hall 7 stand  C012.

Όταν λοιπόν τόσο ο ΕΟΤ, όσο και πολύ περισσότερο ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού δεν ακυρώνει την συμμετοχή του στην έκθεση Vakantiebeurs 2017 πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να ζητά κανείς να το κάνει η Καβάλα σε μια έκθεση που επί χρόνια συμμετέχει το ψευδοκράτος μαζί με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Επομένως τα δημοσιεύματα είναι παντελώς ανυπόστατα ,  ανακριβή και υποβολιμαία με σκοπό να πλήξουν την δημοτική αρχή, ενώ η αναφορά στο όνομα μου είναι απολύτως συκοφαντική. Σε άλλη περίπτωση όλα  αυτά  ίσως να ήταν ανεκτά καθώς έχουμε ως δημοτική αρχή συνηθίσει σε ανάλογες περιπτώσεις, όμως  καθόσον το  ζήτημα άπτεται εθνικών θεμάτων και επιπλέον εγκαλείται από τον συντάκτη τους ο καβαλιώτικος λαός με τον υπαινιγμό ότι το θέμα  δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη της περιοχής, οφείλουμε να αντιδράσουμε. Ας μη ξεχνάμε ότι ο λαός αυτής της πόλης δια στόματος της δημάρχου μας, ήταν εκείνος ο οποίος δεν έκανε αποδεκτές τις αιτιάσεις και τελικά το αίτημα του τούρκικου προξενείου για την αποκαθήλωση των πινακίδων που έχουν αναρτήσει οι  κύπριοι φοιτητές του ΤΕΙ μας στις δύο εισόδους της πόλης μας. Μάλιστα στην πρόσφατη επίσκεψη μου στην Κύπρο ο δήμαρχος Πάφου μου εξεδήλωσε τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τον λαό της πόλης μας και προς το πρόσωπο της δημάρχου μας για την πράξη αυτή.  Αυτά όλα βέβαια αποτελούν πράξεις του επίσημου τουρκικού κράτους και δεν αφορούν τους Τούρκους πολίτες και επισκέπτες που με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια δείχνουν την προτίμηση τους στην πόλη μας και τους οποίους είχε ως στόχο η συμμετοχή μας στην έκθεση ΕΜΜΙΤ της Κωνσταντινούπολης.

Επειδή λοιπόν τόσο ο λαός αυτής της πόλης όσο και η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά δεν δεχόμαστε από κανένα μαθήματα πατριωτισμού και εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων , απαιτούμε από τους συντάκτες των παραπάνω δημοσιευμάτων, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο ή δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα ( 7η Ημέρα) να  προχωρήσουν αμέσως σε διάψευση τους παρουσιάζοντας τα πραγματικά  περιστατικά, άλλως είμαι υποχρεωμένη αφενός να ενημερώσω σχετικά τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και αφετέρου να κινηθώ δικαστικά επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

Τέλος επειδή η πολιτική των αποτελεσμάτων που εφαρμόζει η δημοτική αρχή στον τομέα του τουρισμού είναι πλέον φανερό ότι έχει δυσαρεστήσει πολλούς, θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι αφενός οι πρακτικές των τελευταίων ημερών  προσωπικά δεν με πτοούν ουδόλως καθώς τον τελευταίο καιρό  περισσότερο από κάθε άλλη φορά ένιωσα τόσο την υποστήριξη των δημοτών όσο και των παραγωγικών δυνάμεων του τουρισμού της περιοχής μας, αφετέρου δε όσοι προσπάθησαν να σπιλώσουν την υπόληψη μου πολύ σύντομα θα βρεθούν ενώπιον της αλήθειας και της πολιτικής ευθύνης που γεννάται από αυτήν».