Κ. Σιμιτσής: Η κ. Τσανάκα δεν ανέχεται την κριτική, δεν αντέχει την αντιπολίτευση

Ανταπάντηση του τ. δημάρχου στη γραπτή ανακοίνωση της διοίκησης

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, η Ανοιχτή Πόλη και ο Κωστής Σιμιτσής παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για τα πρώτα δυόμιση χρόνια της Δήμητρας Τσανάκα στη Διοίκηση του δήμου Καβάλας (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ). Την επόμενη κιόλας μέρα, η κ. Τσανάκα εξέδωσε μία ιδιαίτερα «αιχμηρή» γραπτή ανακοίνωση-απάντηση (διαβάστε την εδώ). Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, ο τ. δήμαρχος επανέρχεται και ανταπαντά στην απάντηση της κ. Τσανάκα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Κωστή Σιμιτσή και της Ανοιχτής Πόλης.

Απάντηση σε ύβρεις

“Ευχαριστώ τον κ. Σιμιτσή. Δεν μας άφησε τίποτε άλλο να προσθέσουμε” (Δ. Τσανάκα, στη γιορτή εγκαινίων και μνήμης του 3ου Γυμνασίου, παλιού Θηλέων).

“Οφείλουμε ευχαριστίες στην προηγούμενη διοίκηση του κ. Σιμιτσή για το έργο που μας παρέδωσε” (Δ. Τσανάκα, στα εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού στο Καρνάγιο, του Παιδικού Σταθμού στη Χωράφα, του Ξενώνα Αστέγων στην Καρβάλη).

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μουριάδη για το απόθεμα ώριμων μελετών που μας άφησε στην Τεχνική Υπηρεσία” (Δ. Τσανάκα, στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας όταν ανακοίνωσε την έγκριση του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης).

Τι μεσολάβησε ξαφνικά και η κ. Τσανάκα εγκατέλειψε τις αβρότητες και άρχισε να με βρίζει προσωπικά; Απλούστατα, δεν ανέχεται την κριτική. Εγώ προσπαθώ να κάνω όσο γίνεται πιο καλά τη δουλειά που μου ανέθεσε ο λαός της Καβάλας. Εκείνη όμως δεν αντέχει την αντιπολίτευση.  Κι έτσι καταφεύγει στα παλιά τεχνάσματα εκείνων που δεν έχουν να μιλήσουν για το έργο τους.

Δεν με ξαφνιάζει αυτή η συμπεριφορά. Παλαιότεροι συνεργάτες της με είχαν ειδοποιήσει να περιμένω τα χειρότερα. Με στενοχωρεί η περιφρόνηση προς τους συμπολίτες που μου έκαναν την τιμή δυο φορές να με αναδείξουν δήμαρχο και μια φορά επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτηρισμοί όπως “άχρηστος”, “ολίγιστος”, “χρονοντούλαπο της ιστορίας” προσβάλλουν όλους τους Καβαλιώτες όποια κι αν ήταν η επιλογή τους τον Μάιο του 2014.

Δεν κατεβαίνω στο επίπεδο της κ. Τσανάκα κι ας με αποκαλεί “ψηλομύτη” και “φουσκωμένο παγώνι”!

Επιμένω να βάζω τα ζητήματα του Δήμου μας στην πολιτική και στην ανθρώπινη διάστασή τους.

Περιμένω απαντήσεις στα θέματα που έθιξα στη συνέντευξή μου.

Ιδίως πότε θα αξιοποιήσει το περίσσευμα στα ανταποδοτικά έσοδα κάνοντας μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

Εύχομαι για το καλό των Καβαλιωτών να δούμε ένα έργο της σημερινής διοίκησης του Δήμου, μια δική της ολοκληρωμένη μελέτη, ένα δικό της σχεδιασμό για το μέλλον της Καβάλας.