Άρωμα… βουλευτικών εκλογών της Βουλγαρίας στην Καβάλα

Δεκάδες υπήκοοι της γειτονικής χώρας που ζουν ή βρίσκονταν την ημέρα των εκλογών στην Καβάλα έσπευσαν να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στη χώρα τους-Οι κάλπες στήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός»

Eκατομμύρια Βούλγαροι πολίτες προσέρχονται σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο τους Κοινοβούλιο, κάλπες οι οποίες στήθηκαν και στην Καβάλα για την εξυπηρέτηση των υπηκόων Βουλγαρίας οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή ή βρέθηκαν εδώ για τις διακοπές τους, κάτι που το επιτρέπει η νομοθεσία της γειτονικής χώρας.

Οι κάλπες στήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», παρουσία εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας. Οι ψηφοφόροι προσέρχονται από το πρωί στην κάλπη μέχρι και τις 20:00 όπου κλείνουν και αρχίζει η καταμέτρηση.

Περίπου 70 Βούλγαροι που ζουν στην Καβάλα είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ μέχρι τις 18:00 είχαν ψηφίσει 98 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τουριστών ή υπηκόων Βουλγαρίας που βρέθηκαν στην Καβάλα για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα έχουν στηθεί 21 κάλπες για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων της γειτονικής χώρας, ενώ στην βόρεια Ελλάδα έχουν τοποθετηθεί 7 κάλπες, με μία εξ αυτών να είναι στην Καβάλα.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αυτή η διαδικασία, καθώς εδώ και χρόνια όλοι οι υπήκοοι Βουλγαρίας που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές και στις Προεδρικές εκλογές, ενώ για την εκλογή δημάρχων πρέπει να ψηφίσουν στη χώρα τους.