Παρέμβαση Αμπεριάδη για την παροχή internet στον πρώην δήμο Ορεινού

Καταγγελία στην ΕΕΤΤ και δέσμευση Μορφίδη ότι είναι «θέμα ημερών» η έναρξη της πρόσβασης των κατοίκων σε ευρυζωνικό δίκτυο

Η Δύναμη Πολιτών Νέστου πραγματοποίησε παρέμβαση για την πρόσβαση στο διαδίκτυο των κατοίκων του πρώην δήμου Ορεινού. Πριν από λίγες ημέρες, ο Επικεφαλής της παράταξης Περικλής Αμπεριάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Γκιόγκης κατήγγειλαν την ανυπαρξία internet στον πρώην δήμο Ορεινού στην Εθνική Επιτροπή Τηλεποκινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Τελικά, ύστερα από επικοινωνία που υπήρξε με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας Κώστα Μορφίδη, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι είναι θέμα ημερών η έναρξη χρήσης του ευρυζωνικού δικτύου (internet) στην εν λόγω περιοχή. 

Η καταγγελία της Δύναμης Πολιτών προς την ΕΕΤΤ

«Σε ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου Νέστου, ο οποίος είναι ένας από τους 4 Δήμους του Νομού Καβάλας με πρωτεύουσα τη Χρυσούπολη και συγκεκριμένα στον πρώην Δήμο Ορεινού, μια περιοχή που κατοικείται από 2.000 κατοίκους περίπου, οι οποίοι κατοικοεδρεύουν σε 12 χωριά, σήμερα το 2017, δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου, διότι πολύ απλά δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι υπάρχουσες υποδομές.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην Δήμος Ορεινού είναι μια περιοχή μεγάλου φυσικού κάλους, καλύπτει περίπου το ένα τρίτο της έκτασης του Δήμου Νέστου και οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Περίπου πριν τρία χρόνια, είχαμε ως Δημοτική Ομάδα («Δύναμη Πολιτών», Ελάσσων Αντιπολίτευση Δήμου Νέστου) προχώρησε σε καταγγελία και πάλι στον φορέα σας, διότι οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής αντιμετώπιζαν προβλήματα επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο (υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που δεν είχαν καθόλου σταθερό και κινητό τηλέφωνο). Τα προβλήματα αυτά εν μέρει έχουν λυθεί. Υπάρχουν και πάλι μικρότερα διαστήματα κατά τα οποία οι κάτοικοι δεν έχουν σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

Εξ΄αιτίας της καταγγελίας μας, στην οποία μας είχατε απαντήσει άμεσα και προχωρήσατε, απ’ ότι φάνηκε αμέσως μετά, στην εκπόνηση ενός μεγάλου έργου, αυτού της εγκατάσταση υποδομής από τη Χρυσούπολη μέχρι το τελευταίο χωριό του Ορεινού, οπτικής ίνας δικτύου δηλαδή που φέρνει εν δυνάμει ίντερνετ πολύ υψηλών ταχυτήτων.

Το ζήτημα είναι όμως ότι ενώ το δίκτυο είναι εγκατεστημένο εδώ και δύο περίπου χρόνια δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί, με αποτέλεσμα ενώ έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα να μην εξυπηρετούνται οι κάτοικοι σε μια εποχή που όλη μας η ζωή ακόμη και η εργασία μας σε ορισμένες περιστάσεις στηρίζεται στο διαδίκτυο.

Να σας αναφέρουμε ότι δυστυχώς στα χωριά αυτά δεν γίνεται ιατρική συνταγογράφηση και τα βιβλιάρια των ασθενών μεταφέρονται στη Χρυσούπολη, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, για να διεκπεραιωθούν. Γεγονός που στην σημερινή εποχή θεωρείται επιεικώς απαράδεκτο.

Αναμένουμε όπως και την προηγούμενη φορά, τις άμεσες ενέργειές σας. Αναμένουμε όπως και την προηγούμενη φορά τις άμεσες ενέργειές σας».

Με τιμή,
Περικλής Αμπεριάδης, Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Νέστου
Λάζαρος Γκιόγκης, Δημοτικός Σύμβουλος