Κώστας Μορφίδης: Οι Καβαλιώτες έχουν κάθε δικαίωμα να αντιδρούν στα μετωπικά διόδια

Συνέντευξη του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Αν η Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της Καβάλας έφτιαχναν ένα νέο κίνημα «Δεν πληρώνω» σε αντίδραση για τα νέα διόδια που πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό, ο Κώστας Μορφίδης θα ήταν «μαζί τους!», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2017 ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Οι αταίριαστοι».

Νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή είχε φιλοξενηθεί, σε απευθείας σύνδεση από την Καβάλα, και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα.

Ο κ. Μορφίδης μετέφερε στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 στη Βουλή μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός και στελεχών του υπουργείου Μεταφορών, του ΤΑΙΠΕΔ και της Εγνατία Οδός ΑΕ (διαβάστε σχετικά εδώ), τονίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης να προτάξει την εγκατάσταση αναλογικών, ηλεκτρονικών διοδίων μέσα στο 2018.

«Ωστόσο», διευκρίνισε ο κ. Μορφίδης, «είναι μνημονιακή υποχρέωση η εγκατάσταση των νέων μετωπικών σταθμών», οπότε αυτοί θα εγκατασταθούν σε αυτήν τη φάση, με την προϋπόθεση ότι θα «ξηλωθούν» μόλις μπει σε λειτουργία το αναλογικό σύστημα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Μορφίδη στον ΣΚΑΪ εδώ