Γραμμένος προς Σιμιτσή: Πού είδατε θέμα διατάραξης της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου;

Απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στον τέως δήμαρχο για τα περί παγίωσης της Πέμπτης ως ημέρας συνεδρίασης του Σώματος κατά παρέκκλιση από τον Κανονισμό και «αραίωσης» των συνεδριάσεων

Με την απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου προς τον τέως δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 η συνεδρίαση του Σώματος.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης απουσίαζε από τη συνεδρίαση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, κάτι που κοινοποίησε στο Σώμα με σχετική επιστολή, στην οποία, όμως, αναφέρεται επί τη ευκαιρία και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είναι η παγίωση της Πέμπτης ως ημέρας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά παρέκκλιση από τον Κανονισμό και η «αραίωση» των συνεδριάσεων που έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση πολλών θεμάτων ανά συνεδρίαση, με τον κ. Γραμμένο να δηλώνει φανερά ενοχλημένος από τα όσα έγραψε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης (διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του κ. Σιμιτσή εδώ).

Στις επικρίσεις του κ. Σιμιτσή περί «αραιών και σποραδικών συνεδριάσεων», ο κ. Γραμμένος απάντησε ότι «σήμερα κάνουμε τη 12η συνεδρίαση, 13η σε λίγο, δηλαδή 12 συνεδριάσει σε 6 μήνες, 1 ανά 15 μέρες. Να συνεδριάζουμε κάθε βδομάδα, όμως δε μπορεί τη Δευτέρα να τελειώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, να γράφονται οι αποφάσεις και την Πέμπτη να στέλνουμε καινούρια πρόσκληση για την αμέσως επόμενη Δευτέρα».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα θέματα ημερήσιας διάταξης φαίνονται πολλά (54), αλλά τα 40 είναι διαδικαστικά. «Όλα τα ουσιώδη θέματα συζητούνται», τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Όσον αφορά τις συνεδριάσεις, σχολίασε ότι «διαρκούν 4-5 ώρες, αλλά πολλοί φεύγουν πολύ νωρίτερα, μεταξύ αυτών και ο κ. Σιμιτσής. Λίγοι κάθονται από την αρχή μέχρι το τέλος. Για ποια δημοκρατική διαδικασία που βλάπτεται κάνει λόγο ο κ. Σιμιτσής; Δε γίνεται τίποτα εσκεμμένα. Αδικεί το Δημοτικό Συμβούλιο».

Στο θέμα της μη σταθερής μέρας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου συμφώνησε με τον κ. Σιμιτσή και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών Άρης Βέρρος, λέγοντας ότι «δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι για να μπορούμε να παρευρισκόμαστε κάθε Πέμπτη απόγευμα, χωρίς να υπονοώ ότι είναι κακό να είσαι δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος».