Οι απολυμένοι της ΒΦΛ «καλούν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επιστολή-πρόσκληση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ για συνάντηση με τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα

Παραμονή της έλευσης στην Καβάλα του Κυριάκου Μητσοτάκη (ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φτάνει στην πόλη το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουλίου 2017 με το επίσημο πρόγραμμα της περιοδείας του να ξεκινά το πρωί της επόμενης μέρας – διαβάστε σχετικά εδώ), οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ζητούν συνάντηση για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση που «αγγίζει» τους 180, τις οικογένειές τους αλλά και την κοινωνία της Καβάλας.

Με επιστολή της προς τον κ. Μητσοτάκη, η Διοίκηση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της ΒΦΛ ζητά ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί «από πρώτο χέρι» για τις εξελίξεις στην υπόθεση, με φόντο και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας (150/2017 – διαβάστε την εδώ), και να πράξει αναλόγως στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε «κλειστεί» ραντεβού των Απολυμένων με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας (επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη), ωστόσο αυτό «αναβλήθηκε» λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο-πρόσκληση του Σωματείου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρόσκληση για συνάντηση

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,
Όπως ήδη γνωρίζετε εδώ και ένα χρόνο 180 οικογένειες στην Καβάλα δίνουμε τεράστιο αγώνα ενάντια στις παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη. Πρόσφατα η υπ’ αρίθμ. 150/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα μέχρι σήμερα υποστηρίζαμε, κρίνοντας οριστικά το παράνομο των απολύσεων του συνόλου των 180 μελών του Σωματείου μας και αναγνωρίζοντας την καταχρηστική και εις βάρος, όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και του Δημοσίου συμφέροντος συναλλακτική συμπεριφορά του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Για τον λόγο αυτό, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης Σας στην Καβάλα, σας καλούμε σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις ανωτέρω εξελίξεις, ώστε να προβείτε και εσείς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της μοναδικής Λιπασματοβιομηχανίας της χώρας ( η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο από την συνεχή και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα καταστρατήγηση του συνόλου της νομοθεσίας και κανόνων που διέπουν την λειτουργία των Χημικών Βιομηχανιών της χώρας) και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων σε αυτήν».
Με εκτίμηση
Για το Σωματείο
Ο Πρόεδρος
Ν. Βογιατζίδης
Ο Γενικός Γραμματέας
Κ. Λίτσας