Οργή στο ΕΥΚ Καβάλας και στο Σωματείο απολυμένων της ΒΦΛ για το «στήσιμο» Μητσοτάκη

Ευθύμης Μακρογιάννης και Νίκος Βογιατζίδης τα είπαν σε έντονο ύφος με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο-Για υποτίμηση των απολυμένων από τον πρόεδρο της ΝΔ έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας

Εξοργισμένος είναι ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας Ευθύμης Μακρογιάννης και όλο το Σωματείο απολυμένων της ΒΦΛ με την απόφαση των συνεργατών και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να μη συναντηθεί μαζί τους, όπως ήταν προγραμματισμένο (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Ο κομιστής των… μαντάτων της ακύρωσης του ραντεβού ήταν ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2017 έσπευσε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας για να ανακοινώσει ότι ο πρόεδρος του κόμματος δε θα συναντηθεί τελικά με τους απολυμένους, καθώς, όπως είπε ο ίδιος ο βουλευτής, δεν είχε συμφωνηθεί να παρευρίσκονται στη συνάντηση άλλα άτομα πλην των μελών του ΔΣ του Σωματείου.

Αρκετή ώρα πριν, είχε δοθεί η εντολή… εκκένωσης του ΕΥΚ από τους απολυμένους ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, κάτι που έγινε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με την παρέμβαση του κ. Μακρογιάννη και του προέδρου του Σωματείου των απολυμένων Νίκου Βογιατζίδη.

Η στιγμή της απομάκρυνσης των απολυμένων από το ΕΥΚ Καβάλας

Ωστόσο, παρά την απομάκρυνση των απολυμένων, κάτι που όπως είπε ο κ. Μακρογιάννης, επιβεβαιώθηκε και από τους άντρες της ασφάλειας του κ. Μητσοτάκη που έκαναν «αυτοψία» στο χώρο, τελικά συνέχιζαν να υφίστανται «λόγοι ασφαλείας», σύμφωνα με την πλευρά του προέδρου της ΝΔ και τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος κατέβαλλε τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, εντούτοις η πλευρά του προέδρου ήταν ανένδοτη «καθώς δεν τηρήσατε όσα συμφωνήσαμε, να βρίσκονται εδώ μόνο τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου», όπως είπε ο βουλευτής Καβάλας απευθυνόμενος στους κ. κ. Βογιατζίδη και Μακρογιάννη.

Ακόμα, όμως κι όταν άδειασε το ΕΥΚ, το ραντεβού μεταξύ του Σωματείου και του κ. Μητσοτάκη δεν πραγματοποιήθηκε, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να σχολιάζει ότι «το θέμα στράβωσε κι ο πρόεδρος δε θα συναντηθεί τελικά μαζί σας».

Το ΕΥΚ Καβάλας άδειο πλέον, περί τις 10:15

Βαριές κουβέντες πίσω από τις πόρτες του γραφείου του προέδρου του ΕΥΚ Καβάλας

Η ένταση δεν έλειψε κατά τη συνάντηση των κ. κ. Μακρογιάννη και Βογιατζίδη με τον κ. Παναγιωτόπουλο πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του προέδρου του ΕΥΚ, με τον κ. Μακρογιάννη να ρωτά τον βουλευτή «τελικά μας περνάτε για μ@@@@@ς; Ο πρόεδρος συναντήθηκε με όλους εκτός από εμάς» και τον κ. Παναγιωτόπουλο να απαντάει ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε κι ο ίδιος μια τέτοια εξέλιξη, όμως η ασφάλεια του κ. Μητσοτάκη ήταν ανένδοτη.

Η ένταση συνεχίστηκε και κατά την απομάκρυνση του κ. Παναγιωτόπουλου από το ΕΥΚ, όταν κάποιοι απολυμένοι του ζήτησαν το λόγο για το «φιάσκο» με το ραντεβού, τη στιγμή που όπως είπαν, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τους νυν εργαζόμενους στα Λιπάσματα και τον κ. Παναγιωτόπουλο να απαντάει ότι κανείς από τη ΝΔ δεν ήθελε μια τέτοια εξέλιξη, όμως η παρουσία των απολυμένων στο ΕΥΚ τίναξε στον αέρα τα όσα είχαν συμφωνηθεί για να γίνει το ραντεβού.

Ευθύμης Μακρογιάννης: Σήμερα η ΝΔ απαξίωσε το θεσμό του ΕΥΚ

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας Ευθύμης Μακρογιάννης έκανε λόγο για προφάσεις από την πλευρά της ΝΔ, καθώς «από την αρχή μεριμνήσαμε για να φύγει ο κόσμος και να υπάρχει το ασφαλές περιβάλλον που ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ούτε πάλι ήρθε ο πρόεδρος».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πολιτικός που απαξιώνει μ’ αυτόν τον τρόπο το Εργατικό Κέντρο κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος, ότι απαξίωσε τους εργαζομένους, τους ανθρώπους του μεροκάματου και μια τέτοια απαξίωση δεν είναι ό,τι καλύτερο για την κοινωνία και το μήνυμα είναι ότι δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν ασχολούνται με τον κόσμο της εργασίας, παρά μόνο με επικοινωνιακές τακτικές, να βγουν φωτογραφία στην Ιχθυόσκαλα, να χαιρετίσουν 5 ανθρώπους, να βρεθούν με τους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες».

Σε ερώτηση του KAVALAPOST για το αν θα επιθυμούσε μια συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη έστω και την ύστατη ώρα, το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου, ο κ. Μακρογιάννης απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «όταν απαξιώνεται το Εργατικό Κέντρο με τέτοιον τρόπο, δεν έχω να συζητήσω τίποτε άλλο».