Στο σκοτάδι παραμένουν αρκετοί δρόμοι της Καβάλας μετά το πρόσφατο blackout (φωτογραφίες)

Η βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ συνεχίζει 24 ώρες μετά να αφήνει το μαύρο στίγμα της-Στο... σκοτάδι παραμένει όμως και η τιτάνια προσπάθεια των τεχνικών της ΔΕΗ να διορθώσουν τη βλάβη όπως γράφει ο Αλέξης Γούλας

Αρκετοί είναι οι δρόμοι στην πόλη της Καβάλας οι οποίοι είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι, στον απόηχο του blackout που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 6 Αυγούστου 2017 (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ και δείτε βίντεο και φωτογραφίες εδώ).

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον δημόσιο φωτισμό σε κεντρικούς δρόμους, όπως είναι η Ερυθρού Σταυρού, η Τενέδου και η Βενιζέλου, αλλά και σε κάποιες γειτονιές, όπως στην Παναγία, στην Αγία Βαρβάρα, στον Τίμιο Σταυρό και στα Ποταμούδια.

Αλέξης Γούλας: Ανάβουμε τα aircondition και… συνεχίζουμε τη μάχη των πληκτρολογίων

Μέσα στο… σκοτάδι, όμως, κανείς δεν «είδε» τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλλαν οι άνθρωποι της ΔΕΗ για να επιδιορθωθεί η βλάβη άμεσα, κάτι που έγινε, αν αναλογιστεί κανείς και το μέγεθος της ζημιάς, με πολλές άδειες τεχνικών να ανακαλούνται, ενώ ο κίνδυνος ατυχήματος για τους εργαζόμενους που μπήκαν στον υποσταθμό στο Περιγιάλι ήταν κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Αυτό επισημαίνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Γούλας, αφήνοντας αιχμές για την… άνεση κάποιων να κρίνουν από την ασφάλεια του σπιτιού τους μια τόσο επικίνδυνη διαδικασία.

Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε ο ίδιος.

Κάθε περιστατικό blackout όσο κι αν έχει τοπικό χαρακτήρα είναι δυσάρεστο. Ειδικά αν συμβαίνει μια νύχτα με το θερμόμετρο κοντά στους 30 βαθμούς και σε ώρα που πολλά καταστήματα λειτουργούν.

Δυστυχώς όσο κι αν προσπαθούμε να προλάβουμε τα αναπάντεχα αυτά συμβαίνουν. Πώς προσπαθούμε; Με τις συντηρήσεις που είναι τακτικές και αξιόπιστες, καθώς και με τις τακτικές επιθεωρήσεις.

Το να «σκάσει» ένας Μετασχηματιστής μέτρησης έντασης ή τάσης όπως ακούστηκε είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και σίγουρα δεν μπορεί να προβλεφθεί. Ένα εξάρτημα που βοηθά στη μέτρηση των χιλιάδων αμπέρ ή βόλτ, έσκασε κι ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς κοντά του γιατί θα είχαμε άλλα.

Η επιφυλακή έτρεξε αμέσως, απομόνωσε το σφάλμα που έβγαλε εκτός τους 2 κύριους μετασχηματιστές που τροφοδοτούν την πόλη και μεγάλο μέρος του νομού, πήγαν ακόμα και τεχνικοί που βρίσκονται σε άδεια και σχετικά γρήγορα για το μέγεθος της βλάβης το ρεύμα επανήλθε σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Περισσότερα πιστεύω πως θα μάθουμε αύριο.

Ανάβουμε τα aircondition και συνεχίζουμε την μάχη των πληκτρολογίων.