Δημήτρης Εμμανουηλίδης για ΕΠΑΛ Θάσου: Έφτασε η εποχή για μεγάλα έργα κι όχι για μεγάλα λόγια

Χαμηλοί τόνοι από τον βουλευτή Καβάλας για το θέμα του ΕΠΑΛ-Η έδρα του παραρτήματος θα είναι το παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου στην Σκάλα Καλλιράχης και οι δαπάνες θα καλύπτονται από τον δήμο Θάσου

Κράτησε την υπόσχεση του ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης όταν είχε επισκεφθεί την Καβάλα και είχε δεσμευτεί για τη λειτουργία από φέτος κιόλας του παραρτήματος ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο. Σύμφωνα άλλωστε με τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη που μίλησε στον ALPHA Radio 88,6 για το θέμα, το ΕΠΑΛ Θάσου είναι έτοιμο να λειτουργήσει αρχικά με δύο τμήματα.

Τι αναφέρει η απόφαση

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτριος Μπαξεβανάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης, συστήνεται και λειτουργεί από το σχολικό έτος 2017-2018 με έδρα τον δήμο Θάσου Παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι στο παράρτημα Θάσου του 1ου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης θα λειτουργούν οι τομείς Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Διοίκησης και Οικονομίας, καθώς κι ότι ένας εκ των εκπαιδευτικών που τοποθετούνται στο Παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης με έδρα τη Θάσο εκτελεί χρέη συντονιστή του παραρτήματος με ωράριο υποδιευθυντή. Ο εκπαιδευτικός αυτός ορίζεται με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν και μέσα στην απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν γίνεται μνεία στον χώρο που θα λειτουργήσει το παράρτημα, εντούτοις εδώ και καιρό έχει γνωστό ότι η έδρα του παραρτήματος θα είναι το παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου στην Σκάλα Καλλιράχης (με τις λειτουργικές δαπάνες-3000 ευρώ την πρώτη χρονιά για τις επισκευές και 5000 ευρώ ανά έτος-να καλύπτονται από τον δήμο Θάσου).

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Έτσι θα έπρεπε να λύνονται τα τοπικά θέματα

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης τόνισε ότι η απόφαση για το ΕΠΑΛ ανακοινώθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγαλοστομίες. «Ένα αίτημα της κοινωνίας για πολλά χρόνια λύθηκε όπως θα έπρεπε να λύνονται τα τοπικά θέματα. Όταν είχε έρθει ο yφυπουργός Παιδείας εδώ, μεταξύ των άλλων που συζητήσαμε αναδείχθηκε και αυτό το πρόβλημα που απασχολούσε την κοινωνία της Θάσου, αφού στην ουσία ήταν απαγορευτική για τα παιδιά των Θασίων η δυνατότητα φοίτησης στα ΕΠΑΛ» τόνισε σχετικά ο κ. Εμμανουηλίδης.

Για τα δύο τμήματα του ΕΠΑΛ Θάσου που θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση ο βουλευτής σχολίασε ότι «προς το παρόν ναι, όταν δημιουργείται μία νέα κατάσταση θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για την καλύτερη λειτουργία της, όμως συν τω χρόνω θα δημιουργηθούν εκείνα τα τμήματα που είναι τελείως απαραίτητα για την οξυγόνωση της τοπικής κοινωνίας αλλά και την κατάρτιση-και αυτό έχει σημασία-των νέων ανθρώπων του νησιού. Το ενδιαφέρον μας είναι ουσιαστικό και οι δηλώσεις και τα λόγια περιττεύουν. Έφυγε η εποχή των μεγάλων λόγων, είναι η εποχή των ουσιαστικών έργων που θα δημιουργήσουν μία καλύτερη κοινωνία».