Μακάριος Λαζαρίδης από Θάσο: Να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας που έφυγαν…

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας και βράβευσε αριστούχους μαθητές στην Καλλιράχη

Την υποχρέωση όλων μας «να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της» υπογράμμισε το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2017 από την πλατεία της Σκάλας Καλλιράχης ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη -και Καβαλιώτης στην καταγωγή- παραβρέθηκε στην καθιερωμένη εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας η οποία, όπως κάθε χρόνο, βράβευσε σε ειδική τελετή τους αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Ο κ. Λαζαρίδης απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό και βράβευσε ο ίδιος αριστούχους μαθητές. Μεταξύ άλλων, είπε: «Θέλω να συγχαρώ πρώτ’ απ’ όλα τη ΘασιακήΈνωση Καβάλας για τη σημερινή εκδήλωση. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 1974 και έκτοτε έγινε θεσμός. Τιμούμε τους μαθητές θασιακής καταγωγής που αρίστευσαν την περασμένη χρονιά. Αλλά και τους δασκάλους, τους γονιούς, τις οικογένειές τους. 

»Ξέρουμε όλοι ότι ”τα αγαθά κόποις κτώνται”. Επιτρέψτε μου –με την ευκαιρία αυτή– να υπογραμμίσω την υποχρέωση όλων μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της. Αλλά και για τη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Και βέβαια για την έξοδο της χώρας μαςαπό την κρίση, που θα φέρει νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας. Έτσι ώστε να μην παράγουμε άνεργους πτυχιούχους. 

»Αλλά και να βάλουμε, επιτέλους, ένα τέλος στο θλιβερό φαινόμενο της μετανάστευσης των καλύτερων μυαλών. Και να φέρουμε πίσω τα παιδιά που έφυγαν. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που έβαλαν στόχο και πέτυχαν να κατακτήσουν την αριστεία». 

Το «παρών» στην ίδια εκδήλωση έδωσαν και ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου και ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ.