Δημήτρης Εμμανουηλίδης: «Πρέπει να φύγετε από την Κυβέρνηση. Είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι»! [βίντεο]

Ομιλία του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής

Μια… διαφορετική ομιλία έκανε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στην Ολομέλεια της Βουλής ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Στην τοποθέτησή του επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων», ο βουλευτής Καβάλας εξήγησε στους συναδέλφους του γιατί θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να… φύγει από την κυβέρνηση!

Δείτε το βίντεο της ομιλίας Εμμανουηλίδη εδώ:

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας

«Πρέπει να φύγετε από την Κυβέρνηση. Είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι. Με την αποχώρησή σας από την Κυβέρνηση, αφήστε χώρο σε εμάς που ξέρουμε να κυβερνούμε». Ευθύς λόγος του κ. Μητσοτάκη, που υποδηλώνει τον παραληρηματικό του λόγο, εξαιτίας του υψηλού πολιτικού πυρετού που τον κατατρύχει. Είναι ένας παραληρηματικός πολιτικός λόγος που φθάνει ακόμη και σε παραισθήσεις επίκλησης σε εξωγήινους.

Και συνεχίζει ο φαντασιακός πολιτικός του λόγος: Εμείς –λέει- ως Νέα Δημοκρατία, ξέρουμε να κυβερνούμε. Γνωρίζουμε πώς να κλείνουμε τα εργοστάσια της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης», πώς να κλείνουμε τις μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής, κλείσιμο εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας, κλείσιμο «ΣΕΒΑΘ», κλείσιμο «ΣΕΠΕΚ», κλείσιμο «Καπνοβιομηχανίας Γεωργιάδη», κλείσιμο εργοστασίου επεξεργασίας ιχθυηρών «ΞΙΦΙΑΣ», κι ο κατάλογος είναι ανοικτός.

Γνωρίζουμε πώς να μετατρέπουμε τους συνεταιρισμούς σε εκτροφεία διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Γνωρίζουμε πώς να στραγγαλίζουμε την αγροτική οικονομία, δωρίζοντας στην Τράπεζα Πειραιώς, έναντι πινακίου φακής, με το απίστευτο τίμημα των 97 εκατομμυρίων, όλο τον παραγωγικό πρωτογενή ιστό της χώρας. Γνωρίζουμε πώς να χρεώνουμε τους αγρότες και το Δημόσιο με τις αχρεωστήτως καταβληθείσες επιδοτήσεις «μαϊμού» της «χατζηγάκειας» γαλαντομίας και τις επιδοτήσεις του Κοντού.

Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζετε από αυτά. Εσείς προχωράτε με το συζητούμενο νομοσχέδιο σε ρυθμίσεις που δημιουργούν προβλήματα στους χονδρεμπόρους και τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, υποχρεώνοντάς τους να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τους παραγωγούς, ώστε να εξοφλούν τις οφειλές τους προς αυτούς σε διάστημα έως εξήντα ημερών κι όχι στο «αγελαδοκούρεμα», όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Εσείς, ως Κυβέρνηση -συνεχίζει η φαντασιακή ρητορεία της Νέας Δημοκρατίας- προχωράτε με το νομοσχέδιο στην υιοθέτηση μέτρων ελέγχου για τη διαφάνεια της αγοράς και την προστασία της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής. Εσείς προστατεύετε τους συνεταιρισμούς των ιχθυοτρόφων των λιμνοθαλασσών, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης της ιχθυοκαλλιέργειας.

Αντίθετα, εμείς με την πολιτική μας αφήναμε τους ανθρώπους αυτούς στην άμοιρη τύχη τους.

Νά γιατί πρέπει να φύγετε.

Νά γιατί πρέπει να μας αφήσετε να κυβερνήσουμε.

Έχουμε πολλά ακόμη να προσφέρουμε…».