Έχει δώσει «χρίσμα» η ΝΔ για τις εκλογές του Επιμελητηρίου; Ο Παύλος Ζησίμου «σφάζει» με το… γάντι τη ΝΟΔΕ Καβάλας

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕ κάνει σε επιστολή του προς τη Διοικούσα Επιτροπή λόγο για ιδιαίτερες... προτιμήσεις με «απειλές» σε υποψηφίους και «εμπάργκο» σε δύο εκ των τριών συνδυασμών!

Για άλλη μια φορά οι επερχόμενες στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2017 εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας έρχονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας για λόγους… παρασκηνίου! Αυτήν τη φορά, ο υποψήφιος πρόεδρος Παύλος Ζησίμου δεν καταφέρεται κατά της απερχόμενης διοίκησης ή κατά της Εκλογικής Επιτροπής (όπως εδώ και εδώ) για παραλείψεις και μεθοδεύσεις, αλλά κατά της… ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας!

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί σε επιστολή του το κομματικό όργανο της ΝΔ -από την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, και ο ίδιος προέρχεται- ότι όχι μόνον δείχνει να έχει μέχρι στιγμής μία εκπεφρασμένη δια των μελών της Διοικούσας Επιτροπής «προτίμηση» σε συγκεκριμένο συνδυασμό εκ των τριών που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει την «κάθοδό» τους στις εκλογές αλλά και για… «απειλές» επιχειρηματιών να μη συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των υπόλοιπων δύο!
Ο κ. Ζησίμου ζητά -με… διπλωματικό τρόπο, είναι η αλήθεια- από την τοπική ΝΟΔΕ να κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλους τους συνδυασμούς και να μην «καπελώσει» την κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας που αποφάσισε -παρά τα όσα εξ αρχής είχαν ακουστεί- να μην εμπλακεί στις ανά την Ελλάδα επιμελητηριακές εκλογές μοιράζοντας «χρίσματα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Ζησίμου.

Να μη δοθεί αφορμή για εσωστρέφεια, ίντριγκες και τελική αποδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας…

«Αξιότιμε κ. πρόεδρε της ΝΟΔΕ Ν.Καβάλας της ΝΔ,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ για λογαριασμό του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» κι ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο Καβάλας, να θέσω υπόψιν σας τα εξής:

Γνωρίζετε καλά ότι οι εκλογές στο θεσμό του Επιμελητηρίου αφορούν στον κάθε επιχειρηματία του νομού ξεχωριστά, ασχέτως σε ποιο κόμμα ανήκει ή ποιο κόμμα ψηφίζει.

Ακόμη και πολλά χρόνια πριν, οι επιχειρηματίες ψήφιζαν με κριτήριο τα πρόσωπα εκείνα που θα τους εκπροσωπούσαν καλύτερα στον επιμελητηριακό θεσμό. Αρκεί να θυμηθείτε μόνο το εύρος κοινού στο οποίο απευθυνόταν ο αείμνηστος Απόστολος Μαρδύρης. Ξεπερνούσε τα όρια ενός κόμματος.

Όσο τα χρόνια περνούσαν, στο Επιμελητήριο έβλεπε κανείς τα προβλήματα σε πρώτο πλάνο και όχι τα κόμματα.

Στις φετινές εκλογές υπάρχει μια κρίσιμη για τη ΝΟΔΕ παράμετρος: τρεις συνδυασμοί έχουν επικεφαλής ανθρώπους που προέρχονται από τη ΝΔ ενώ παράλληλα απουσιάζουν άλλοι «κομματικοί συνδυασμοί».

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι σύμβουλοι –τουλάχιστον στο δικό μας συνδυασμό- προέρχονται από ένα ευρύτατο πολιτικό, κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό φάσμα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αναπτύσσεται έντονη φημολογία ότι η ΝΟΔΕ δια της ηγεσίας της στηρίζει συγκεκριμένο συνδυασμό αλλά και θέτει «εμπάργκο» σε υποψηφιότητες μελών της ΝΔ στους άλλους δύο συνδυασμούς.

Αν και υπήρξαν άτυπες και παρασκηνιακές –άγνωστο από που- απειλές, πολλά μέλη του Επιμελητηρίου δεν έχουν «ενδώσει» αφού η ΝΔ δεν έχει ουδέποτε εκδώσει οδηγία ή κανόνα για τις εκλογές των Επιμελητηρίων.

Άλλωστε καμία ΝΟΔΕ δεν θέλει να «καπελώσει» το κόμμα και την ηγεσία του, πόσω δε μάλλον τις εκλογές ενός θεσμού όπως το Επιμελητήριο.

Προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι υπάρχουν άξιοι επιχειρηματίες του νομού μας, με ικανότητες και διάθεση προσφοράς στα κοινά, οι οποίοι έχουν αποθαρρυνθεί από τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκονται στις επιμελητηριακές εκλογές ορισμένα στελέχη της ΝΟΔΕ.

Φαντάζομαι ότι συμφωνείτε πως πρέπει να αποφευχθούν οι διακρίσεις. Κανείς δεν είναι «πιο μέλος» από κάποιον άλλο.

Επειδή η ΝΟΔΕ οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα τα μέλη της, δίνοντας προς τα έξω τα κατάλληλα μηνύματα στην κοινωνία, θα αναμέναμε μια γραπτή ανακοίνωση με την οποία θα ξεκαθαρίζατε ότι όλα αυτά που λέγεται ότι συμβαίνουν, δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της κομματικής οργάνωσης και ότι η ΝΟΔΕ δεν υποστηρίζει επισήμως κανέναν.

Σε διαφορετική περίπτωση, εκτιμάμε ότι θα δοθεί αντίστροφο μήνυμα, θα δοθεί αφορμή για εσωστρέφεια, ίντριγκες και τελική αποδυνάμωση ενός κόμματος το οποίο ξέρετε ότι καταβάλλει προσπάθεια να απευθυνθεί στο σύνολο της κοινωνίας.

Με εκτίμηση
Παύλος Ζησίμου
Επικεφαλής συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»