Ανταπάντηση Μάκη Παπαδόπουλου στον Γιώργο Φιλόσογλου: Αλαζονική και απαξιωτική η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου

Συνεχίζεται η «κόντρα» για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Καβάλας και η ανταλλαγή «κοσμητικών» επιθέτων μεταξύ των δύο αιρετών

Αυτονόητη προϋπόθεση για την παράταξη Ο Τόπος της Ζωής μας είναι οι «καλοσυντηρημένες, λειτουργικές και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις» και όχι «μικροψυχία» η κριτική που δέχεται για την κατάσταση πολλών από αυτές ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επισημαίνει σε νέα ανταπάντησή του στον Γιώργο Φιλόσογλου ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Η νέα ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου έρχεται μια μέρα με την απάντηση του κ. Φιλόσογλου (διαβάστε την εδώ) στην πρώτη του παρέμβαση (εδώ) στην οποία ο Αντιδήμαρχος είχε χαρακτηρίσει την κριτική του κ. Παπαδόπουλου «μικρόψυχη».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της νέας ανακοίνωσης Παπαδόπουλου,

«Μικροψυχία» ή αυτονόητη ανάγκη η συντήρηση των αθλητικών υποδομών;

«Δυστυχώς για τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιώργο Φιλόσογλου, οι παρατηρήσεις που κάναμε στη χθεσινή μας ανακοίνωση για τις ελλείψεις στη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων επισημαίνονται καθημερινά από μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που τις χρησιμοποιούν σε τακτική βάση. Εκείνοι βλέπουν καθημερινά τις φθορές, γλιστρούν στα υγρά από τη βροχή δάπεδα, αλλάζουν στα αποδυτήρια με τις υγρασίες και τις μούχλες ή κάθονται κάτω από στέγη που μπάζει νερά. Μόνο ο κ. Φιλόσογλου δεν ακούει τις παρατηρήσεις του απλού κόσμου, προφανώς γιατί ενοχλείται.

Αυτοί οι πολίτες είναι που αισθάνονται ενόχληση, θλίψη και οδύνη τόσο για την άσχημη αυτή κατάσταση των κτιριακών υποδομών όσο και για τα χρήματα που βλέπουν να σκορπίζονται από τη διοίκηση του Δήμου σε άλλες επιλογές που δεν παράγουν κανένα όφελος για τον Δήμο και τους δημότες.

Αυτοί οι πολίτες είναι που αισθάνονται ενόχληση και οργή για την αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Αθλητισμού απέναντί τους. Έχουμε αναφέρει μάλιστα και συγκεκριμένες καταγγελίες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο: για ομάδα νέων παιδιών και παιδιών ΑμεΑ στην οποία δεν παραχώρησε ώρες για να κάνει προπονήσεις και την απέκλεισε, και για ομάδα που δεν της παραχώρησε αποδυτήρια και άφησε τα παιδιά να αλλάζουν έξω και να είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Τότε, όπως και τώρα, ο κ. Φιλόσογλου κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Ας μας απαντήσει επιτέλους ο κ. Φιλόσογλου συγκεκριμένα στα εξής ερωτήματα και ας αφήσει τις υπεκφυγές:

  1. Γιατί δεν έχουν επισκευαστεί εδώ και 4 χρόνια περίπου όλες αυτές οι φθορές που επισημάναμε και που επισημαίνουν καθημερινά οι δημότες;
  2. Γιατί μπαίνει εργολάβος στο γυμναστήριο των Ποταμουδίων στον 4ο χρόνο της θητείας του;
  3. Γιατί κλείνει τις τρύπες στη στέγη του Κλειστού Κολυμβητηρίου τώρα, στον 4ο χρόνο της θητείας του; Γιατί ψηφιζόταν εδώ και 3 χρόνια στο Τεχνικό Πρόγραμμα η αναβάθμιση της στέγης και 3 χρόνια δεν υλοποιούνταν;
  4. Θα μας παρουσιάσει ποτέ ένα πλήρες σχέδιο για τη μείωση του τρομακτικού λειτουργικού κόστους του Κολυμβητηρίου; Γιατί αποφεύγει τη συζήτηση; Αν δεν γνωρίζει πόσο είναι το κόστος λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, ας διαβάσει τον Προϋπολογισμό του 2017 μαζί με την τελευταία αναφορά από το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου Καβάλας. Ελπίζουμε να κινητοποιηθεί μετά από όσα θα διαβάσει…

Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού θεωρεί “μικρόψυχο” να ακούει τις παρατηρήσεις των δημοτών και να συζητάει με συγκεκριμένο τρόπο για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας.

Εμείς πάλι θεωρούμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον Δήμο μας το να έχουμε καλοσυντηρημένες, λειτουργικές και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις».