Κωστής Σιμιτσής: Να μας πει η δήμαρχος σε τι εξυπηρετεί μια ομαδική αγορά οχημάτων ύψους 2,5 εκ. ευρώ

Ο τέως δήμαρχος Καβάλας σχολιάζει ότι την ώρα που «κανείς δεν ξέρει τα οικονομικά δεδομένα του δήμου, η διοίκηση Τσανάκα παίζει ανεύθυνα με τα χρήματα των δημοτών»

Με μια λιτή και περιεκτική ανακοίνωση, ο τέως δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ανοιχτή Πόλη, Κωστής Σιμιτσής, ασκεί δριμεία κριτική στη διοίκηση Τσανάκα, μετά την απόφαση για αγορά αγορά οχημάτων και μηχανημάτων για την καθαριότητα ύψους σχεδόν 2.500.000 ευρώ, θέμα το οποίο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Ο κ. Σιμιτσής σχολιάζει ότι τη στιγμή που «ο προϋπολογισμός του 2018 δεν έχει ψηφιστεί ακόμη, η διοίκηση διαπίστωσε ξαφνικά ότι λεφτά υπάρχουν και παίζει ανεύθυνα με τα χρήματα των δημοτών» και ζητάει επίσημη ενημέρωση για τα πλεονάσματα και πώς σχεδιάζει η σημερινή διοίκηση να τα αξιοποιήσει.

Διαβάστε την ανακοίνωση του τέως δημάρχου Καβάλας.

Δύο εβδομάδες πριν από το νέο έτος ο προϋπολογισμός του 2018 δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κανείς δεν ξέρει τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, κανείς δεν μπορεί να πληροφορηθεί επίσημα για τα πλεονάσματα και πώς σχεδιάζει η σημερινή διοίκηση να τα αξιοποιήσει.

Είδαμε όμως να έρχεται έκτακτο θέμα για τη συνεδρίαση του ΔΣ της Πέμπτης η αγορά οχημάτων και μηχανημάτων για την καθαριότητα ύψους σχεδόν 2.500.000 ευρώ. Τόσα πλεονάζουν στα ανταποδοτικά; Χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση για τις ανάγκες της Υπηρεσίας, χωρίς ανάλυση της κατάστασης του δημοτικού στόλου, χωρίς επεξήγηση τι ακριβώς εξυπηρετεί μια ομαδική αγορά.

Προφανώς η διοίκηση διαπίστωσε ξαφνικά ότι «λεφτά υπάρχουν» και παίζει ανεύθυνα με τα χρήματα των δημοτών δείχνοντας ακόμη μια φορά έλλειψη σεβασμού προς το Δημοτικό Συμβούλιο και προς τις δημοκρατικές διαδικασίες διαβούλευσης και ενημέρωσης.

Όταν το θέμα είναι μια απροειδοποίητη αγορά 2,5 εκατομμυρίων, πώς να σχολιάσεις την τέντα των 3.000 ευρώ;