Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Η Γενική Απεργία παραλίγο να το… διακόψει

Το αίτημα Ποτόλια για αναβολή της συνεδρίασης δεν έγινε δεκτό, με τον Γιώργο Γραμμένο να θέτει ως αιτία το ότι πρέπει να γίνουν άλλες 2 συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου-Αποχώρησαν οι παρατάξεις Ποτόλια, Βέρρου, Β. Παππά και ο Παράσχος Αγανικόλας

Μεγάλη κουβέντα έγινε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017, για το αν έπρεπε να αναβληθεί ή όχι η συνεδρίαση, λόγω της Γενικής Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας.

Αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστος Ποτόλιας αιτήθηκε της αναβολής της συνεδρίασης λόγω της απεργίας, σε κάτι που συμφώνησε ο επικεφαλής της ΚΑΠ Βαγγέλης Παππάς, λέγοντας ότι «η Καβάλα έχει μια εργατική ιστορία και πρέπει να την τιμήσει και μόνο κερδισμένοι θα βγει η πόλη, αν αναβάλουμε τη συνεδρίαση».

Στο ίδιο κλίμα και ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος, λέγοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να δείξει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που απεργούν και να τιμήσει τον αγώνα τους και πρότεινε την πραγματοποίηση της συνεδρίασης το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2017, με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παράσχο Αγανικόλα να συμφωνεί κι αυτός με τη σειρά του στο αίτημα της αναβολής της συνεδρίασης.

«Εκτός από το δικαίωμα στην απεργία, υπάρχει και το δικαίωμα στην ενημέρωση. Θα έπρεπε να μην κάνετε τη συνεδρίαση, εφόσον ξέρατε από πριν ότι έχει προκηρυχτεί Γενική Απεργία και δε θα καλυφθεί δημοσιογραφικά η συνεδρίαση», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Λεωνίδας Παππάς, με τον επικεφαλής της παράταξης και τέως δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή να σημειώνει ότι δεν τίθεται λόγος αναβολής της συνεδρίασης, επικαλούμενος το ίδιο επιχείρημα, ήτοι το γεγονός ότι η απεργία είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση.

«Εμείς είμαστε εδώ για να λύνουμε τα θέματα των Καβαλιωτών, άρα δεν υπάρχει λόγς για αναβολή της συνεδρίασης», τόνισε με τη σειρά του ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος, ενώ και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής.

«Θα γίνουν άλλες 2 συνεδριάσεις, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, όπου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός και ο ισολογισμός και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017. Ο χρόνος πιέζει και θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν αναβληθεί η συνεδρίαση κι αυτός είναι και ο μόνος λόγος που προτείνω να μην αναβληθεί», σχολίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να προσθέτει ότι «θα μαζευτούν πολλά θέματα αν αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση».

Τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 20:00, χωρίς, όμως, τις παρατάξεις Ποτόλια, Βέρρου, Βαγγέλη Παππά και τον Παράσχο Αγανικόλα, οι οποίοι αποχώρησαν, με αποτέλεσμα η συζήτηση των θεμάτων της προ ημερήσιας και της ημερήσιας διάταξης να γίνει ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης του δήμου και τις παρατάξεις Σιμιτσή και Παπαδόπουλου.