Παναγιωτόπουλος «καλεί» Κουρουμπλή για την αύξηση των δρομολογίων Καβάλας-Πρίνου

Ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Καβάλας προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Με αφορμή δελτίο Τύπου που εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνέχεια σε συνάντηση που είχε ο υπουργός με τον δήμαρχο Θάσο Κώστα Χατζηεμμανουήλ, ο βουλευτής νομού Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, θέτοντάς του το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητά από τον κ. Κουρουμπλή να διευκρινίσει τι ακριβώς σημαίνει η φράση του δελτίου Τύπου περί «θετικού τρόπου αντιμετώπισης» των αιτημάτων του δημάρχου Θάσου και εάν το Υπουργείο σκοπεύει σύντομα να αυξήσει τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης Παναγιωτόπουλου.

«Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Νομού Καβάλας είναι η αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των επισκεπτών της περιοχής, αλλά και την καλύτερη πρόσβαση των δημοτών της Θάσου και ιδίως του νότιου τμήματος του νησιού στις υπηρεσίες (λ.χ. νοσοκομείο, εφορία, διεύθυνση πολεοδομίας) και την αγορά της Καβάλας, δεδομένου του παραδοσιακού δεσμού της Θάσου με την πόλη της Καβάλας.

Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με τη συνάντηση που είχε η πολιτική του ηγεσία με τον Δήμαρχο Θάσου, κ. Κ. Χατζηεμμανουήλ, στις 13 Δεκεμβρίου 2017, και τα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος σχετικά με την αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας Πρίνου, το συντονισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και των αεροπλάνων, καθώς και την αναγκαιότητα φέριμποτ επιφυλακής, για την διακομιδή ασθενών σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, σημειώνεται ότι :

«Ο κ. Κουρουμπλής αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα του Δημάρχου Θάσου και τον παρέπεμψε  στον κ. Καλαματιανό (Γ.Γ. του Υπουργείου) για την λεπτομερέστερη εξέταση των ζητημάτων από τις αρμόδιες διευθύνσεις.».

Αναφορικά, με τον «θετικό τρόπο αντιμετώπισης» των αιτημάτων του Δημάρχου Θάσου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

  • Τι ακριβώς σημαίνει ότι αντιμετωπίσατε «θετικά» τα αιτήματα του Δημάρχου Θάσου κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχατε;
  • Προτίθεται, δηλαδή, το Υπουργείο να αυξήσει τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας Πρίνου; Κι αν ναι, ποιος είναι ο σχετικός σχεδιασμός και ποιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του»;