Λαϊκή Ενότητα Καβάλας: Ραντεβού στα… Ειρηνοδικεία!

Κάλεσμα αντίστασης και ακύρωσης των πλειστηριασμών από τα τοπικά στελέχη του κόμματος Λαφαζάνη

Ως ένα «νέο Ιδιώνυμο» χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα Καβάλας την τροπολογία Κοντονή που ποινικοποιεί την παρεμπόδιση διενέργειας πλειστηριασμών, προχωρώντας σε σχετική ανακοίνωσή της σε πολύ «σκληρούς» χαρακτηρισμούς κατά των πρώην συντρόφων τους του ΣΥΡΙΖΑ και την ξενόδουλη «κυβέρνηση» εντός… εισαγωγικών!

Τα τοπικά στελέχη της ΛΑΕ δηλώνουν πως από τις αρχές του 2018 θα βρεθούν όπου χρειάζεται (Ειρηνοδικεία, συμβολαιογραφεία) για να σταματήσουν τον όποιο πλειστηριασμό επιχειρηθεί, είτε αυτός είναι ηλεκτρονικός είτε όχι, με στόχο να απαξιωθούν και να ματαιωθούν τα «εγκληματικά» σχέδια της κυβέρνησης.

Παράλληλα, η Λαϊκή Ενότητα Καβάλας καλεί όλους τους πολίτες του Νομού να είναι μαζί τους σε αυτόν τον αγώνα αντίστασεις όπως και τον Σύλλογο των Συμβολαιογράφων Καβάλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΛΑΕ Καβάλας.

Πλειστηριασμού και ποινικοποίηση των αγώνων

«Η ξενόδουλη και ξεπουλημένη “κυβέρνηση” Τσίπρα έφερε χθες εσπευσμένα δια του “υπουργού” της Κοντονή, μια απαράδεκτη και κατάπτυστη τροπολογία, με την οποία ποινικοποιούνται οι λαϊκοί αγώνες εναντίον των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας γενικότερα. Πρόκειται για ένα νέο Ιδιώνυμο που προβλέπει την αυτόφωρη δίωξη και φυλάκιση όλων όσων αντιστέκονται στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας και στη φτωχοποίηση του κόσμου. Με την απλή υποψία παρενόχλησης των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας και μάλιστα κατά την κρίση των παρόντων αστυνομικών οργάνων, θα οδηγούνται στα κρατητήρια και σε άμεση ποινική δίκη χιλιάδες αγωνιστές. Το κείμενο της τροπολογίας Κοντονή αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικότητας, αντισυνταγματικότητας και απολυταρχισμού. Καταργεί κάθε έννοια δημοκρατικών δικαιωμάτων και βρίσκεται σε άμεση σχέση και με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών.

Ο ηθικός και πολιτικός κατήφορος της αποικιακής και ξενόδουλης “κυβέρνησης” του Τσίπρα και των τραπεζιτών-κορακιών δεν έχει τελειωμό. Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ελλάδα, με την εξαίρεση μόνον της Χουντικής Επταετίας, ποινικοποιείται ακόμη και ο δημόσιος λόγος και το φρόνημα των πολιτών. Γιατί περί αυτού πρόκειται, όταν ποινικοποιείται η “απειλή” προς συμβολαιογράφους, άρα οποιοδήποτε κείμενο σε άρθρο στα ΜΜΕ, σε ανακοίνωση, σε προκήρυξη ή και η όποια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλει συμβολαιογράφους που συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς της λαϊκής στέγης. Η τροπολογία που επιχειρεί να νομοθετήσει η ξενόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα εκφράζει σαφέστατα τον πανικό της από το μαζικό λαϊκό κίνημα που υπερασπίζεται σθεναρά τη λαϊκή στέγη. Συνάμα, εκφράζει και μια πρόθεση περαιτέρω διολίσθησης σε ένα καθεστώς περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.

Η Λαϊκή Ενότητας Καβάλας θα βρίσκεται από την έναρξη των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας, στις αρχές του 2018, στα ειρηνοδικεία της περιοχής μας αλλά και σε όποια συμβολαιογραφικά γραφεία επιχειρήσουν να διενεργήσουν συμβατικούς αλλά και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με σκοπό το σταμάτημα και την ακύρωσή τους. Καλούμε όλους τους απλούς ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης να βρίσκονται εκεί για ν’ αντισταθούμε μαζί στο ξεπούλημα της ζωής μας, του μέλλοντός μας και της χώρας μας. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν δημόσια καθαρή θέση και να συμπαραταχθούν σ’ αυτόν τον αγώνα. Καλούμε τους συμβολαιογράφους και το σύλλογό τους στο Νομό Καβάλας να αρνηθούν να συμμετέχουν στο κοινωνικό αυτό έγκλημα, να σταθούν στο πλευρό των απλών ανθρώπων που πρόκειται να χάσουν το σπίτι τους και με την άρνησή τους να απαξιώσουν τα εγκληματικά αυτά σχέδια.

Τέλος, δηλώνουμε ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς θα βρισκόμαστε εκεί και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Οι μαθητευόμενοι μάγοι της αντιδημοκρατικής εκτροπής να είναι βέβαιοι πως ματαιοπονούν. Οι μεθοδεύσεις τους δεν θα περάσουν. Απέναντί τους δεν θα βρουν μόνο τις χιλιάδες όσων μάχονται μέχρι τώρα κατά των πλειστηριασμών. Απέναντι στα βρώμικα σχέδιά τους κατά των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού μας θα βρουν κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ότι το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή ταυτίζεται με το δικαίωμα στον αγώνα για τη διεκδίκησή της».