Μάκης Παπαδόπουλος: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ

O επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας ζητά από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για το “αλαλούμ” με τους λογαριασμούς και να σταματήσει να κοροϊδεύει τους δημότες και να ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους

Με αφορμή την εγγραφή στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου θέματος «τιμωρίας» εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, ο Μάκης Παπαδόπουλος καλεί τη Διοίκηση να το… ξανασκεφτεί.

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας ζητά άμεση ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή της Επιχείρησης πριν την επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι χρειάζονται συνθήκες ηρεμίας για να μπορέσουν να αποδώσουν, ενώ κατηγορεί τη Διοίκηση Τσανάκα ότι «κρύβει» τις αδυναμίες της πίσω από τους εργαζόμενους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

Αυτό που χρειάζεται η ΔΕΥΑΚ είναι δικαιοσύνη και ηρεμία

«Αναρωτιόμαστε πραγματικά ποιανού απόφαση ήταν να τεθεί θέμα τιμωρίας του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, επειδή το Σωματείο κατέφυγε στην Εισαγγελία για αποφάσεις της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης οι οποίες φέρονται να βλάπτουν τα συμφέροντα της δημοτικής επιχείρησης.

Εδώ και 14 μήνες, σχεδόν όλοι οι δημότες της Καβάλας και των Φιλίππων είναι ανάστατοι και εξοργισμένοι με τα συνεχιζόμενα λάθη στις χρεώσεις και στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, επειδή το λογισμικό σύστημα έκδοσης των λογαριασμών βγάζει συνεχώς σφάλματα.

Ας αναλάβει επιτέλους η Δήμαρχος την ευθύνη για το “αλαλούμ” με τους λογαριασμούς και ας σταματήσει να κοροϊδεύει τους δημότες και να ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους.

Ενόψει λοιπόν της συνεδρίασης της Πέμπτης και επειδή τόσο οι δημότες όσο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστάτωση από τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής, προχωρούμε σε συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ και ζητάμε επίσης ενημέρωση, πριν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης, από τον Γενικό Διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης, ο οποίος και εισηγείται τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον του Σωματείου.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ έχουν ανάγκη να δουλεύουν μέσα σε συνθήκες ηρεμίας, καλής συνεργασίας και δικαιοσύνης, για το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου».