Πολάκης από Καβάλα: Το σκάνδαλο NOVARTIS «έσπρωξε» τη χώρα στη χρεοκοπία

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για την κορυφή ενός παγόβουνου το οποίο με πολιτική επιλογή ανακαλύπτει η κυβέρνηση-Γιατί συνέδεσε τη ΝΔ και την υπεράσπιση των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό με τις έρευνες για το σκάνδαλο

Ως έναν τρόπο με τον οποίο χρεοκόπησε η χώρα χαρακτήρισε από την Καβάλα την υπόθεση NOVARTIS ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εγκαινίων της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

«Είναι η κορυφή ενός πολύ μεγάλου παγόβουνου το οποίο με πολιτική μας επιλογή ανακαλύπτουμε. Η αμερικανική Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει πάρα πολύ, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Πρόκειται για έναν από τους τρόπους με τους οποίους χρεοκόπησε η χώρα. Τα 85 δισ. ευρώ “μαύρου” χρήματος, υπερτιμολογήσεων και παράνομων αμοιβών από το 1991 μέχρι το 2010 αποτελούν το 1/4 του δημόσιου χρέους της χώρας και δυστυχώς την περίοδο 2010-2015, όταν ο ελληνικός λαός στέναζε κάτω από την μπότα των Μνημονίων, κάποιοι με συγκεκριμένες κινήσεις, διατηρούσαν τα κέρδη, συνεχίζοντας τη ροή του “μαύρου” χρήματος», δήλωσε ο κ. Πολάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μάλιστα, συνέδεσε την κριτική την οποία άσκησε η ΝΔ στο θέμα των συλλαλητηρίων για την ονοματοδοσία των Σκοπίων και στο πώς τα αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «κάποιοι πάτησαν στον πατριωτισμό του ελληνικού λαού, γιατί ήξεραν τι ερχόταν σε σχέση με αυτές τις έρευνες οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό».