Πολάκης σε Τσανάκα: Πάρτε μια κοινή απόφαση για το παλιό Νοσοκομείο και θα σας ακούσω

Οσμή... Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με αφορμή το παλιό Νοσοκομείο, μετά από τις παρεμβάσεις Παπαδόπουλου, Βέρρου και Τσανάκα-Τι απάντησε ο υπουργός στο αίτημα της δημάρχου να γίνει Περιφερειακό το Νοσοκομείο Καβάλας

Δεν ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με την τύχη του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στο περιθώριο της δημόσιας λογοδοσίας του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσου Καρασαββόγλου για τα πεπραγμένα της διοίκησής του.

Το θέμα τέθηκε στον υπουργό αρχικά από τον επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκη Παπαδόπουλο και κατόπιν από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών Άρη Βέρρο. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για ενεργοποίηση του ιατρικού τουρισμού, με αφορμή την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου, ενώ ο κ. Βέρρος επανέλαβε την πρόταση την οποία έχει καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ανταλλαγή με το κτίριο του ΙΚΑ, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο με κατάλληλη αξιοποίηση του χώρου.

«Συνεννοηθείτε μεταξύ σας, με την Αντιπεριφέρεια και τους βουλευτές και καταθέστε μου μια πρόταση και θα το συζητήσουμε», προέτρεψε τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ο κ. Πολάκης, αντιπαραβάλλοντας άλλες ανάλογες περιπτώσεις σε πόλεις της Ελλάδας οι οποίες έχουν να κάνουν με το αντίστοιχο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε κτίρια τα οποία ανήκουν στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

«Έχουμε κάνει προγραμματική σύμβαση συνεκμετάλλευσης, διότι αλλιώς το θέμα θα λυθεί στα δικαστήρια, καθότι κανένας υπουργός δε βάζει το κεφάλι του στον ντορβά και κανένας δήμαρχος δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματα του δήμου», απάντησε ενοχλημένη η κ. Τσανάκα, με τον κ. Βέρρο να αντιδράει και να λέει στη δήμαρχο Καβάλας ότι «το κάνατε χωρίς να έχετε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» και την κ. Τσανάκα να το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Όσον αφορά στην ευχή και αίτημα της δημάρχου να γίνει Περιφερειακό το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο κ. Πολάκης απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς ήδη υπάρχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, παραδέχτηκε έμμεσα ότι πρόκειται για παιχνίδι με τις λέξεις, διαβεβαιώνοντας ότι το Νοσοκομείο της Καβάλας θα αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο, ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες, απολαμβάνοντας επί της ουσίας τα «προνόμια» τα οποία αναλογούν σε ένα Περιφερειακό-Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

Μάλιστα, δήλωσε έκπληκτος όταν πληροφορήθηκε ότι στη Μονάδα του Ογκολογικού γίνονται κατά μέσο όρο 150 θεραπείες τη μέρα -30 λιγότερες από ό,τι στο Θεαγένειο- γεγονός που όπως είπε, επιβάλλει την αναβάθμιση και ενίσχυση του Τμήματος, όπως και άλλων Τμημάτων και Κλινικών, όπου υπάρχει ανάγκη.