Μακάριος Λαζαρίδης: Tα Ίμια είναι ελληνικά και “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο δεν υπάρχουν!

Δηλώσεις του Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ για θέματα της επικαιρότητας και συναντήσεις πολίτες και φορείς της Καβάλας

Συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα είχε τις προηγούμενες μέρες  με πολίτες της Καβάλας ο Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης επισκέφθηκε και συνομίλησε με πολίτες στην πόλη της Καβάλας, τη Χρυσούπολη, την Ελευθερούπολη, τη Μουσθένη, τα Δωμάτια, τη Νικήσιανη, το Παλαιοχώρι, την Αυλή, την παραλία Οφρυνίου, τον Αμυγδαλεώνα και το Χορτοκόπι.

Novartis: Με την ηθική της Παράταξης δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία δήλωσε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή, πως όλα πρέπει να έρθουν  στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Είναι αδιανόητο να γνωρίζει η Κυβέρνηση ποιοι είναι κουκουλοφόροι που σπιλώνουν στοχευμένα ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς και να αρνείται ο κ. Τσίπρας να καταθέσουν επώνυμα στη Βουλή τους ισχυρισμούς τους».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε “ετερόκλητο όχλο” τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν για τους απαράδεκτους χειρισμούς του στο Σκοπιανό.  Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί να χειραγωγήσει ακόμη και τη Δικαιοσύνη στην υπόθεση της Νovartis. Αναμφίβολα, το Κράτος Δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.  Οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια.

»Εμείς θα ψηφίσουμε ναι στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Και αυτό ενώ δεν αποδεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, καμία από τις κατηγορίες που διατυπώνονται. Αυτήν την στιγμή το μόνο που υπάρχει είναι λάσπη. Και αυτή η λάσπη έχει μπει στον ανεμιστήρα. Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, να διαχυθεί στο σύνολο της πολιτικής ζωής επειδή η Κυβέρνηση επιδιώκει να χρησιμοποιεί κάθε υπόθεση για εξυπηρετήσει τα στενά κομματικά της συμφέροντα. Με την ηθική της Παράταξης δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς.

»Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, που δεν τολμά ούτε καν να αγγίξει τη συζήτηση, να ανοίξει τη συζήτηση για το φάκελο Καμμένου που ήδη έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, εμείς δηλώνουμε ναι, να χυθεί άπλετο φως για να μάθουν οι πολίτες όλη την αλήθεια για το αν υπάρχουν τελικά ένοχοι οι στημένοι σκευωροί».

Σκοπιανό: Oι αναγκαίες αλλαγές στο Σκοπιανό Σύνταγμα είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση

Για το θέμα των Σκοπίων ο Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων ξεκαθάρισαν ότι  αλλάζουν ταμπέλες δρόμων, αλλά όχι θέσεις. Το ερώτημα είναι τι κάνει η Κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πει ποιες ακριβώς είναι οι κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης. Τι συγκεκριμένα ζητά για να επιτρέψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Το επαναλαμβάνω ξεκάθαρα: Oι αναγκαίες αλλαγές στο Σκοπιανό Σύνταγμα και η αποκήρυξη κάθε αλυτρωτικής πολιτικής που βασίζεται στην ύπαρξη δήθεν Μακεδονικής Εθνότητας, είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση. Πόσο μάλλον για να επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας».

Τουρκία: Η πολιτική της κινείται έξω από το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας

Ερωτηθείς από κατοίκους της Καβάλας για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ., ο εμβολισμός σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια, οι απειλές Ερντογάν για το Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά και η δέσμευση της περιοχής γύρω από το Καστελόριζο για τουρκική άσκηση, συνιστούν μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση. Δυστυχώς, αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι  η πολιτική της Τουρκίας κινείται έξω από το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

»Η Κυβέρνηση υποχρεούται να αναδείξει προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε ανησυχητικά απρόβλεπτο γείτονα στην ευρύτερη περιοχή, αβέβαιο σύμμαχο στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και εμπόδιο στην υλοποίηση της πολιτικής ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. Πάνω από όλα οφείλει – πράγμα που δεν έκανε ο πρωθυπουργός στην συνομιλία του με τον τούρκο ομόλογό του – να καταστήσει σαφές ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο δεν υπάρχουν».

Οικονομία: Η Κυβέρνηση προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να φτιάξει ταμειακό απόθεμα, “στύβοντας” την πραγματική οικονομία

Ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος έχει οριστεί από τον κ. Μητσοτάκη  και σύμβουλος για την οικονομική, κοινωνική και επικοινωνιακή πολιτική του Κόμματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες και για την οικονομική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, ενώ απάντησε και στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι το Καλοκαίρι θα έχουμε το τέλος των Μνημονίων. «Τον Αύγουστο», ανέφερε  ο Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «θα έχουμε το τέλος της δανειακής σύμβασης, αλλά όχι και το τέλος των Μνημονίων αφού η Κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει επιπλέον μέτρα για το 2019 και το 2020.

»Πρόκειται για μια νέα αυταπάτη περί “καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια”. Προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να φτιάξει ταμειακό απόθεμα, “στύβοντας” την πραγματική οικονομία. “Σκουπίζει” τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου, δεν αξιοποιεί τις λειψές δόσεις του δανείου για την ενίσχυση της ρευστότητας, επιβάλλει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες και υπερφορολογεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή. Η Κυβέρνηση για να κερδίσει έστω και μια ημέρα στην εξουσία δεν διστάζει να υπερφορολογεί και να  φτωχοποιεί τα ελληνικά νοικοκυριά».

Συναντήσεις με φορείς

Στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Λαζαρίδης επισκέφθηκε ακόμη το Επιμελητήριο Καβάλας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, καθώς και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Καβάλας και Ελευθερούπολης, όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται για τον Νομό.

Ο κ. Λαζαρίδης, τέλος, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη.