Θάσος: Παρουσία Πολάκη τα εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ

Στην πλήρη κάλυψη της Θάσου με ασθενοφόρο όλο το 24ωρο και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού συμβάλλει η αυτόνομη λειτουργία του ΕΚΑΒ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, παρουσία των τριών βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου, του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ αλλά και του προέδρου του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνου Καρκατσανόπουλου.

Για έμπρακτη απόδειξη της κυβέρνησης στην ενίσχυση της νησιωτικότητας έκανε λόγο ο υπουργός

«Οι ενέργειές μας απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο οποίος μίλησε και για εμπόδια γραφειοκρατικά και μάχες με το «εγκατεστημένο πελατειακό σύστημα». 

«Ανασαίνουμε» είπε χαρακτηριστικά για τη λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος προσθέτοντας ότι από τον περασμένο Ιούλιο βοήθησε σημαντικά να καλυφθούν οι αυξημένες λόγω του τουρισμού ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

«Λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα της Θάσου» ανέφερε ο καταγόμενος από το νησί βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου.

Ήταν αποτέλεσμα μια επταετούς προσπάθειας, τόνισε ο δήμαρχος Θάσου για να αισθάνονται οι πολίτες του νησιού πιο ασφαλείς. Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον εκλιπόντα γιατρό Δημήτρη Έλληνα ενώ ευχαρίστησε και τον πρώην βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη (ΝΔ) για την υποστήριξή του.

Ο δήμαρχος Θάσου ανακοίνωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας ώστε με νομοθετική ρύθμιση να υπάρχει πλοίο επιφυλακής τις νυχτερινές ώρες, κάτι που σήμερα γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τις ναυτιλιακές εταιρίες.

Ο τομέας ΕΚΑΒ Θάσου στεγάζεται με το Κέντρο Υγείας του νησιού, στον Πρίνο. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος.

Μάλιστα, ο κ. Αγγελόπουλος ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook και το μήνυμα της ημέρας, επισυνάπτοντας και τις σχετικές φωτογραφίες (κεντρική φώτο): «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και με επισημότητα σήμερα 15/02/2018. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας για το Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ και της τοπικής κοινωνίας της Θάσου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ