Μακάριος Λαζαρίδης για Novartis: Όλοι έχουν καταλάβει τη σκευωρία που έστησε η Κυβέρνηση

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Συμβούλου Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη

Την εικόνα και το περιεχόμενο της συνεδρίασης της Βουλής για την υπόθεση Novartis σχολίασε ο Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2018 στον ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας ALPHA Radio 88.6.

«Είχαμε ένα βατερλώ της Κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη, «οι κατήγοροι μετετράπησαν σε κατηγορούμενους. Οι βουλευτές και οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτόλμησαν καν να αναπαράξουν τις κατηγορίες, και κατέληξαν να απολογούνται για μια σκευωρία που όλοι έχουν καταλάβει ότι έστησε η Κυβέρνηση χειραγωγώντας την Δικαιοσύνη σε βάρος 10 πολιτικών της αντιπάλων».

Και πρόσθεσε: «Η  απουσία του κ. Τσίπρα  καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης από τη Βουλή μόνον τυχαία δεν ήταν. Όταν κατηγορούνται δύο πρώην πρωθυπουργοί είναι θεσμικά και πολιτικά αδιανόητο να μην είναι παρόν στην Βουλή ο νυν και να εμφανίζεται αργά το βράδυ αδυνατώντας ακόμη και τότε να τους απαντήσει».

«Ο κ. Τσίπρας επί ένα χρόνο που έχει σηκώσει το ζήτημα και δεν έκανε τίποτα. Στα επίμονα ερωτήματα του κ. Μητσοτάκη για το τι έκανε αυτό τον ένα χρόνο δεν έδωσε καμία απάντηση, διότι απλούστατα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Αντί να ξηλώσει το κύκλωμα και να διεκδικήσει αποζημιώσεις, και αντί να προχωρήσει σε αυτονόητες νομοθετικές αλλαγές που θα εξασφάλιζαν ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, επέλεξε να “αξιοποιήσει” αυτό το χρόνο για να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλετε να δούμε τι έγινε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ; Ο τζίρος και τα κέρδη της Novartis αυξήθηκαν την τελευταία τριετία όπως αποδεικνύεται από τα δημόσια στοιχεία της εταιρείας.  Και την ίδια ώρα δεν έγινε τίποτε για τη μείωσης της υπερσυνταγογράφησης που αποτελεί διαχρονική εστία διαφθοράς και προκαλεί οικονομική αιμορραγία στα δημόσια ταμεία. 5,3 εκ. συνταγογραφήσεις κατεγράφησαν μηνιαίως το 2014, 6,3 εκ. το 2016. Και ενώ το πληροφοριακό σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να το αξιοποιήσει. Δεν υπάρχει, συνεπώς, μεγαλύτερη πρόκληση και υποκρισία από το να παριστάνουν τους φορείς της κάθαρσης αυτοί που πολεμούν διαχρονικά κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος».

Για τον κ. Κουρουμπλή και τις τυχόν ευθύνες του στην υπόθεση Novartis, ο κ Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Είναι αδιανόητο ένας νυν Υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν Υπουργοί πριν από δέκα χρόνια. Αν όντως πίστευε η Κυβέρνηση στην αθωότητα του Υπουργού της, θα όφειλε εκείνη πρώτη να επιδιώκει τη διερεύνηση των πεπραγμένων του κ. Κουρουμπλή.  Πόσο μάλλον όταν όλοι έχουν καταλάβει ότι με την επιλογή του να μην εκδώσει δελτίο τιμών για το 2015, ενίσχυσε τη Novartis και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Η κυβερνητική πλειοψηφία έπρεπε να στήσει 10 κάλπες αντί 11».