Πρωτοβουλία Παναγιωτόπουλου για να μην «κλείσει» το κατάστημα της Πειραιώς στις Κρηνίδες

Συνάντηση του βουλευτή τη Δευτέρα με αρμόδιο στέλεχος της Τράπεζας - Γραπτή δήλωση για τη Λαϊκή Συνέλευση των Κρηνίδων

Λόγω της αδυναμίας του να βρίσκεται στη Λαϊκή Συνέλευση των Κρηνίδων με θέμα το επερχόμενο «κλείσιμο» του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Δημοτική Ενότητα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απέστειλε γραπτή δήλωση υποστήριξης του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του πρώην δήμου Φιλίππων.

Στη δήλωσή του, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος βρίσκεται αναγκαστικά στην Αθήνα αφού συμμετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Novartis (διαβάστε σχετικά εδώ) γνωστοποιεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 θα έχει συνάντηση με αρμόδιο για τα περιφερειακά καταστήματα στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Παναγιωτόπουλου.

«Η πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το τοπικό κατάστημα Κρηνίδων στο προσεχές διάστημα, αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για την τοπική κοινωνία. Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια ιδιωτική τράπεζα, η οποία μάλιστα μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στο τέλος του 2015, ελέγχεται από ξένα κεφάλαια και ξένους επενδυτές. Αυτό το δεδομένο επηρεάζει και τις αποφάσεις της οι οποίες δυστυχώς δεν λαμβάνονται με κοινωνικά, αλλά με αμιγώς χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Εκτιμώ όμως ότι πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για να αλλάξει αυτή η απόφαση. Υπέρ μας επιχειρήματα είναι η εξυπηρέτηση του τοπικού αγροτικού κόσμου από το συγκεκριμένο κατάστημα καθώς και η προοπτική μεγάλης μελλοντικής αύξησης των συναλλαγών λόγω της ύπαρξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στην περιοχή. Επίσης, ισχυρό μέσο πίεσης αποτελεί η κίνηση της Δημοτικής Αρχής Καβάλας να δηλώσει ότι έχει πρόθεση να μεταφέρει χρηματικές συναλλαγές του Δήμου σε άλλη τράπεζα εάν η τράπεζα Πειραιώς επιμείνει στην απόφασή της.

Με αυτά τα δεδομένα και προς το σκοπό της υποστήριξης του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας να μην κλείσει το κατάστημα Κρηνίδων, έσπευσα να εξασφαλίσω συνάντηση με εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, όπου και θα του εξηγήσω πώς έχει η κατάσταση.

Προσβλέπω στην υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων με στοιχεία, αν χρειαστεί. Θεωρείστε δεδομένη και τη δική μου υποστήριξη σε αυτήν την προσπάθεια. Ελπίζω να έχω νέα εντός των ημερών».