Ήρθε η ώρα του «ανασχηματισμού» στον δήμο Καβάλας. Σήμερα πιθανόν οι επίσημες ανακοινώσεις

Διαβάστε τα επικρατέστερα σενάρια για τα πρόσωπα της Διοίκησης που μετακινούνται, για αυτά που «φεύγουν» αλλά και αυτά που... επιστρέφουν

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ένα νέο διοικητικό σχήμα θα κληθεί να αναλάβει τον δήμο Καβάλας. Όπερ σημαίνει, ότι το αργότερο σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 θα ανακοινωθούν και επισήμως όλες οι αλλαγές που εδώ και καιρό μεθοδεύει η Δήμητρα Τσανάκα σε συνεργασία με τους στενούς της συνεργάτες.

Οι επαφές και οι συναντήσεις της δημάρχου με τα στελέχη της παράταξής της είναι πυκνές τις τελευταίες ώρες, αφού για να «κλειδώσει» οριστικά το νέο σχήμα, θα πρέπει όλοι και όλες να… «κουμπώσουν» στις θέσεις που πρέπει. Και, όπως είναι γνωστό και αναμενόμενο, σε αυτές τις περιπτώσεις οι «καραμπόλες» είναι που φέρνουν και τις… ανατροπές.

Αυτοί που αναβαθμίζονται

Σε αυτόν τον ανασχηματισμό, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η αναβάθμιση της Ευαγγελίας Δρακονάκη. Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Καβάλας, μετά από μια ομολογουμένως άκρως επιτυχημένη τριετή θητεία στο τιμόνι της «Αλληλεγγύης», θα είναι η επόμενη Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι έναν χρόνο πριν η κ. Δρακονάκη είχε οριστεί εντεταλμένη σύμβουλος της δημάρχου σε θέματα καθημερινότητας που άπτονται των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Για τη θέση της κ. Δρακονάκη στους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και το «Βοήθεια στο σπίτι» προορίζεται η Μαρία Φραντζεσκάκη.

Ο Δήμος Τουλκίδης παραμένει αντιδήμαρχος, κρατώντας το… μισό χαρτοφυλάκιο. Ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών θα αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στο «Ανάπτυξης» με σκοπό να «τρέξει» ακόμα πιο «ζεστά» τα θέματα του ΕΣΠΑ που από εδώ και πέρα χρειάζονται στενότερη παρακολούθηση, χωρίς βέβαια να αποκλείεται στην αντιδημαρχία του να «κολλήσει» και κάποιος άλλος, παρεμφερής ή όχι, τομέας.

Οι σταθεροί

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους, όπως όλα δείχνουν, παραμένουν ο Γιώργος Φιλόσογλου και ο Ηλίας Καλανταρίδης, ο μεν πρώτος ως αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας και ο δε δεύτερος ως αντιδήμαρχος Οικονομικών. Και στην περίπτωσή τους, βέβαια, δεν αποκλείεται κάποια μικροαλλαγή στο «μίγμα» του χαρτοφυλακίου, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από τις «ισορροπίες» των προσώπων και σε άλλες θέσεις.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η διατήρηση του Γιώργου Γραμμένου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πρόσφατα εξελέγη και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Γραμμένος θα «κλείσει» πιθανότατα μία «γεμάτη» πενταετία ως πρόεδρος του κορυφαίου οργάνου του δήμου Καβάλας.

«Σταθερή» φαίνεται να παραμένει στη θέση της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η Αναστασία Ιωσηφίδου, αφού η θητεία της κρίνεται θετικά από τη δήμαρχο Καβάλας, ιδιαίτερα στο κομμάτι της τουριστικής προβολής του δήμου Καβάλας.

Αυτοί που φεύγουν

Σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση του Νίκου Ξανθόπουλου από πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας. Για τη θέση του «ακούγεται» το όνομα του μέχρι σήμερα Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων Ζήση Μπόνια.

Ως «υποψήφιοι» προς αποχώρηση φέρονται να είναι τόσο ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος (χωρίς να αποκλείεται η… «αντιδημαρχοποίησή» του) όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Περικλής Τελίδης.

Αυτοί που έρχονται και αυτοί που… επανέρχονται

Εδώ και καιρό είναι «κοινό μυστικό» στον πρώην δήμο Φιλίππων ότι αντιδήμαρχός «τους» θα αναλάβει η μέχρι σήμερα εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος καθαριότητας στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων Βαρβάρα Μπαλτζίδου.

Ο ανασχηματισμός που αναμένεται να ανακοινωθεί ωσονούπω θα σηματοδοτήσει και την «επιστροφή» της Κορίνας Χιώτη-Πρασσά σε διοικητική θέση, χωρίς να είναι «ξεκάθαρο» (ή τουλάχιστον γνωστό) ακόμα ποιο χαρτοφυλάκιο θα αναλάβει η προσφάτως παραιτηθείσα από τη θέση της αντιδημάρχου Καθαριότητας δημοτική σύμβουλος.

Πιθανή είναι και η «επιστροφή» του πρώην προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Χαράλαμπου Κουφατζή.

Όπως λέει και ο σοφός λαός σε αυτές τις περιπτώσεις… «Κυριακή κοντή γιορτή»!