Μ. Λαζαρίδης σε Τ. Καρασαββόγλου για δωρεές TAP: Δεν δικαιούται να αρνηθεί ούτε ένα ευρώ που προσφέρεται για το Νοσοκομείο!

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη «απαντά» στις δηλώσεις του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στο KAVALA POST

Με αφορμή τις πρόσφατες δωρεές του TAP σε νοσοκομείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας δήλωσε στο KAVALA POST ότι το ΓΝΚ δεν πρόκειται να δεχτεί κανενός είδους προσφορά ή χορηγία από μία πολυεθνική εταιρία η οποία έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς με την κοινωνία», αναφερόμενος στην όδευση του αγωγού από τα Τενάγη Φιλίππων και τις αντιδράσεις των αγροτών της περιοχής (διαβάστε τις δηλώσεις Καρασαββόγλου εδώ).

Ότι ο Διοικητής δεν έχει δικαίωμα «να παίζει με την υγεία των συμπολιτών μας» σχολιάζει ο Μακάριος Λαζαρίδης σχετικά. Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη «καυτηριάζει» τις δηλώσεις Καρασαββόγλου, «χρεώνοντας» στον Διοικητή του ΓΝΚ επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Λαζαρίδη.

Με το υπέρτατο αγαθό της υγείας των συμπολιτών μας δεν δικαιούται να παίζει ο κ. Καρασαββόγλου

«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας απέκλεισε προκαταβολικά την αποδοχή κάθε δωρεάς από την εταιρεία ΤΑΡ, με τον ισχυρισμό ότι ο φορέας αυτός έχει “ανοιχτό λογαριασμό” με την τοπική κοινωνία και ζητά αλλαγή της όδευσης του αγωγού. Τονίζει μάλιστα ότι “θα ζήσουμε και χωρίς αυτές τις δωρεές”.

Ο κ. Διοικητής ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις με επικοινωνιακά κριτήρια. Ας καταλάβει ότι το αίτημα της τοπικής κοινωνίας δεν αλλοιώνεται και δεν συμψηφίζεται σε καμία περίπτωση. Ας καταλάβει προπάντων ότι δεν δικαιούται να αρνείται ούτε ένα ευρώ που προσφέρεται στο Νοσοκομείο σε συνθήκες διαφάνειας. Αφορά, άλλωστε, τη ζωή και την υγεία των συμπολιτών μας.

Και με το υπέρτατο αυτό αγαθό δεν δικαιούται να παίζει κανένας. Ιδίως μάλιστα ο κ. Διοικητής».